Truca’ns al 1713

Laia, una aposta pel català en el món digital

El català, com moltes altres llengües minoritàries, es troba en una situació difícil en l’àmbit digital, on els idiomes més parlats del món s’imposen en un mercat cada cop més global. No només ens referim a les dificultats per navegar i fer cerques en la nostra llengua a Internet, sinó també a les múltiples eines i plataformes tecnològiques que cada cop formen més part de les nostres vides i que rarament empren el català, com els assistents de veu, les plataformes d’streaming o les apps. Desenvolupar tecnologies complexes en molts idiomes és car, però aquesta no hauria de ser una excusa per abandonar les llengües que no tenen un estat al darrere, com la nostra.

A Parlem en som conscients i és per això que hem decidit aportar el nostre granet de sorra tecnològic desenvolupant un xatbot en la nostra llengua, que ens permet mantenir converses amb els clients a través d’un programa d’Intel·ligència Artificial (IA). El nostre bot conversacional no només és catalanoparlant (el seu vocabulari no para de créixer!) sinó que també té gènere i una personalitat pròpia, que va forjant dia a dia mentre xateja amb els usuaris que necessiten informació sobre la nostra companyia. Es diu Laia i al juny vam celebrar el seu primer aniversari… N’estem molt orgullosos perquè la tecnologia que fa possible aquest xatbot és molt útil pel català!  

De fet, el camp de la IA és essencial per garantir el futur de la nostra llengua i, per tant, hem volgut sumar-nos a l’objectiu de generar els recursos digitals i lingüístics necessaris per facilitar el desenvolupament d’aplicacions intel·ligents. Quan la Laia aprèn noves paraules, el català se’n beneficia.

Creiem en la tecnologia però també en la proximitat

Un altre dels objectius d’aquesta iniciativa era poder oferir als nostres usuaris l’atenció més personalitzada i propera possible, fins i tot quan no són atesos per una persona real. La Laia parla clar i català i pot aclarir molts dubtes dels clients amb precisió, però alhora et pot connectar automàticament amb un tècnic de Parlem si el que li preguntes no t’ho pot respondre. La bona atenció està garantida parlis amb qui parlis.    

Perquè com a operadora de telecomunicacions de proximitat, situem els nostres clients al centre de la companyia. I com a companyia catalana digital, situem la nostra llengua al centre de totes les nostres comunicacions. 

Esperem que en la nostra comunitat lingüística es desenvolupin moltes “Laies” que facin possible la consolidació del català en els entorns digitals!

Entrades relacionades

Entrades relacionades

Vols fer-te’n client?