ENGANXAT AL MÒBIL?

En els últims anys, el nostre ús del telèfon mòbil s’ha convertit en una part integral de les nostres vides. Des de les primeres hores del matí fins a la nit, molts de nosaltres estem constantment connectats a les nostres pantalles, revisant correus electrònics, xarxes socials, missatges de text i una infinitat d’aplicacions.

El mòbil ha transformat la manera com vivim i interactuem amb el món que ens envolta, ens ha permès mantenir-nos connectats amb els altres, accedir a informació instantània i facilitar-nos multitud de tasques.

No obstant, això, el telèfon mòbil també presenta una sèrie de defectes que cal tenir en compte, sobretot la capacitat per crear dependència i distracció, fent-nos sentir “atrapats” en un bucle d’ús compulsiu, que ens allunyi de les tasques importants i les interaccions personals, a causa de la quantitat d’inputs que rebem.

És per això que tant Android com Iphone han optat per la limitació del temps d’ús de les aplicacions en el mòbil. Aquesta és una funció que permet als usuaris establir restriccions sobre la quantitat de temps que poden passar utilitzant aplicacions específiques en els seus dispositius mòbils.

Aquesta funció pot ser útil per la gestió del temps, la prevenció de la dependència, millora de la salut mental i millora del rendiment acadèmic o laboral. És una eina útil per promoure un ús més equilibrat i saludable del dispositiu.

Així doncs, si ets d’aquells que passes moltes hores davant la pantalla del telèfon mòbil o tens por de ser-ho, t’expliquem com activar la limitació del temps d’ús de les aplicacions en el teu mòbil.

Android:

  • Obre l’aplicació de Configuració
  • Fes clic a Benestar Digital
  • Toca el gràfic i afegeix un temporitzador a l’aplicació que vulguis limitar

Iphone:

  • Obre l’aplicació de Configuració
  • Ves a Temps d’Ús
  • Fes clic a “Activitat d’apps i llocs web” i ves a “Límit d’apps”
  • Afegeix un límit per l’aplicació que vulguis

Entrades relacionades

Entrades relacionades