Mòbils reciclats

Ens adherim a una campanya de reciclatge de mòbils per reduir l’impacte del medi ambient

Mòbils reciclats

A Parlem Telecom ens hem adherit a la campanya de reciclatge de mòbils que promou l’Institut Jane Goodall, ‘Mobilitza’t per la selva’. Aquesta iniciativa tracta de sensibilitzar a la ciutadania sobre les conseqüències que l’alta demanda de productes electrònics, fets a partir de coltan, cassiterita i altres minerals, té en el nostre entorn i en els llocs d’origen, com la República Democràtica del Congo.

Mobilízate por la selva pretén allargar la vida útil dels nostres mòbils, i alhora ofereix als usuaris la possibilitat de reciclar els mòbils que estiguin en desús (espatllats o en funcionament) d’una forma senzilla i altruista.

Si vols ser part de la solució, pots lliurar gratuïtament els mòbils que vulguis i els cables que ja no facis servir a la teva botiga Parlem més propera. Poden ser terminals sense bateria i sense SIM, així com altres accessoris com cables de càrrega que els acompanyin.

Jane Goodall

Alguns dels beneficis d’aquesta campanya

L’Institut Jane Goodall treballa en diferents projectes solidaris al arreu del món. En aquest cas, aquesta iniciativa pretén recaptar fons per a projectes de suport al desenvolupament de ciutadans congolesos, i als programes d’educació i conservació a la República del Congo, concretament, al Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga.

A banda, com ja esmentàvem, permetrà reutilitzar terminals i reduir la insostenible demanda dels seus components, i també la possibilitat de reciclar elements útils i disposar adequadament de materials tòxics, evitant la contaminació del medi ambient. Els últims anys la Fundació ha aconseguit reciclar més de 120.000 mòbils en desús.

Els mòbils i el reciclatge

A Espanya existeixen avui dia més de 54 milions de línies de telèfons mòbils, per a menys de 47 milions d’habitants, dels quals caldria restar els nens petits que no posseeixen mòbil. A aquest desorbitant nombre de terminals s’hi han d’agregar aquells mòbils més antics que són reemplaçats i queden guardats en un calaix.

Es calcula que avui dia només es reciclen un 10% de mòbils. Tenint en compte que hi ha més de 7.000 milions de mòbils en ús arreu del món, la qual cosa provoca una gran demanda de minerals claus per a la seva fabricació, encara fa més necessari buscar solucions com la que proposa l’Institut Jane Goodwall.

A Parlem estem compromesos amb la petjada que deixem al planeta i seguirem buscant iniciatives per seguir marcant la diferència.

Entrades relacionades

Entrades relacionades