Tens un projecte d’startup? Fes realitat la teva empresa a l’acceleradora Parlem Ventures!

Si vols fer realitat el teu projecte de llançar al mercat una start-up tecnològica i comptar amb l’assessorament dels millors experts del sector per aconseguir-ho, ara t’oferim una gran oportunitat. S’acaba d’obrir fins al proper 22 d’octubre la 2a convocatòria per a empreses emergents en fase “llavor” (seed stage) de Parlem Ventures, el nostre programa d’acceleració d’start-ups nascut a principis del 2022 amb l’objectiu d’atraure talent emprenedor de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. Es tracta d’una iniciativa impulsada per Parlem i Inveready, en la qual comptem amb la valuosa col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Fundació i2CAT, la Mobile World Capital Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya.

En aquesta segona convocatòria d’enguany, en la qual busquem sobretot projectes que ofereixin solucions tecnològiques innovadores amb un model B2B (business-to-business), es seleccionaran un màxim de 15 start-ups per participar al programa d’acceleració, de les quals es triaran tres guanyadores en un “Pitch Day” previst pel proper 16 de desembre. En aquest sentit, Parlem Telecom i Inveready contemplen invertir fins a 300.000 k € en aquests nous projectes seleccionats pel jurat d’experts de Parlem Ventures. En concret, cadascuna de les tres startups guanyadores optarà a rebre fins a 50k € per part de la nostra operadora de telecomunicacions i 50k € per part de la gestora de Capital Risc.

El darrer mes de juny va concloure la 1a edició de Parlem Ventures, en la qual el jurat del programa d’acceleració va triar tres empreses innovadores entre totes les candidates que s’hi van presentar. Les guanyadores van ser Bambai, que ofereix solucions en l’àmbit de la seguretat i la Internet de les Coses, Feeder, que fa servir eines d’Intel·ligència Artificial i martech, i Silt, que pertany a l’àmbit de la Identitat Digital. Parlem Telecom i Inveready han invertit un total de 150k € en aquestes tres startups, dels quals 100k € han estat aportats per l’operadora i 50k € per la gestora de Capital Risc.

Totes els emprenedors i emprenedores que participen a Parlem Ventures reben sessions de formació (workshops) i de consultoria (mentoring) a càrrec d’experts de Parlem, Inveready, i2CAT, Cambra de Comerç de Barcelona i MWCapital. Aquestes sessions individuals i grupals, que fomenten el networking entre els participants, tracten aspectes claus en el desenvolupament d’una startup, com l’accés a ajudes públiques, l’estructuració de rondes de finançament, l’elaboració de plans de negoci o les possibilitats d’internacionalització. A més, MWCapital forma els emprenedors en els usos de la tecnologia 5G (com l’edge computing o l’aplicació de la Internet de les Coses) i la Cambra de Barcelona efectua una radiografia del sector de les petites i mitjanes empreses, mentre que i2CAT ajuda els emprenedors a plantejar les primeres versions de producte i enfortir les bases tecnològiques del projecte amb l’ecosistema digital d’innovació.

L’objectiu és que totes les start-ups que participin a Parlem Ventures estiguin capacitades per presentar el seu projecte empresarial al mencionat “Pitch Day”. Les sessions se celebren en diversos espais de la Cambra i, molt particularment, al HUB cambraDigital de Barcelona, un entorn de més de 500 metres quadrats inaugurat el 2021 per incrementar la productivitat dels emprenedors i pimes a través del foment de la transformació digital.

Entrades relacionades

Entrades relacionades