Les star-ups seleccionades, amb Ignasi Tribó (Parlem), Vicente Atienza (Cambra) i Fernando Oliver (Inveready).

Parlem Ventures selecciona 14 start-ups tecnològiques i promou l’emprenedoria femenina

Les star-ups seleccionades, amb Ignasi Tribó (Parlem), Vicente Atienza (Cambra) i Fernando Oliver (Inveready).

Parlem Ventures, l’acceleradora d’start-ups del sector tecnològic impulsada per Parlem Telecom i Inveready, ha tancat la segona convocatòria anual, en la qual s’han seleccionat 14 projectes d’emprenedoria d’entre les 40 propostes que s’han postulat per participar-hi. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Mobile World Capital Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, vol promoure start-ups de Catalunya, País Valencià i Balears que es troben en fase llavor (seed stage). En aquesta convocatòria destaca l’aposta pel talent femení, ja que hi ha 4 empreses seleccionades amb dones al seu equip fundador

Els diversos partners del programa d’emprenedoria han seleccionat en aquesta segona convocatòria les iniciatives empresarials que més s’ajusten als objectius de Parlem Ventures, que busca start-ups capaces d’oferir solucions tecnològiques innovadores al mercat B2B (business-to-business). Les propostes triades en aquesta fase són Astronnaut, Gretel, Okify, Opground, Sense, Welme App, Soof, Numen Technologies, VisualifeAR, Dustbuster, Wipass, Tracks CO2, Biwel i Kokuai. Les quatre últimes empreses d’aquest llistat compten amb dones emprenedores.

Durant les properes setmanes, els responsables dels 14 projectes seleccionats participaran en sis workshops on es tractaran temes com ara el model de negoci, l’estratègia de go to market, fundraising, the founder’s playbook, etc., que conclouran amb la celebració d’un pitch day el 16 de desembre, en el qual es presentaran totes les propostes davant d’un Comitè de Selecció, que triarà les 3 start-ups guanyadores d’aquesta segona convocatòria

Un dels criteris que es valoraran en la tria dels 3 projectes guanyadors serà l’encaix estratègic de les start-ups a Parlem, ja que un dels valors afegits de participar en el programa és esdevenir col·laborador de l’operadora de telecomunicacions catalana. En aquest sentit, també es contempla que Parlem Telecom i Inveready inverteixin en els projectes guanyadors. Concretament, cada projecte optarà a rebre fins a 50k€ per part de l’operadora de telecomunicacions i 50k€ per part de la gestora de Capital Risc.  

Els 14 projectes seleccionats en aquesta segona convocatòria són:

 • Astronnaut: El nou Dropbox de la Web3, l’usuari controla les dades i les claus d’accés i la informació es guarda de manera descentralitzada.
 • Wipass: Crea experiències Phygital convertint negocis en Smart Business.
 • Gretel: És el primer assistent digital per a equips de màrqueting basat en IA que proporciona alertes i recomanacions de forma proactiva per prendre decisions ràpides i impactants basades en dades.
 • Okify: Una plataforma que permet donar d’alta i gestionar tots els serveis de la llar.
 • Opground: Connecta empreses i professionals en base a la mateixa informació amb la que ho fan les persones, les primeres entrevistes, però en menys de cinc minuts.
 • Sense: Una aplicació que permet desar i centralitzar tots els productes que veus i t’agraden des de qualsevol botiga (online o física) en un únic lloc. Pel que fa a les marques, fan accessible la tecnologia omnicanal.
 • Welme App: Una plataforma de streaming en VR que converteix les hores de consum de contingut en experiències inoblidables.
 • Soof: Una plataforma all-in-one de serveis per una instal·lació solar fotovoltaica.
 • Tracks CO2: SaaS per ajudar a les PIMEs a calcular, reduir i compensar les seves emissions de CO2 amb projectes certificats amb dades satèl·lits, AI/ML.
 • Numen Technologies: Pretén desenvolupar un ecosistema de solucions de ciberseguretat confiables i accessibles tant en termes d’inversió com d’habilitats tecnològiques requerides per implementar-les.
 • Biwel: Especialistes en impulsar la cultura del benestar laboral per millorar l’experiència de l’empleat mitjançant el benestar 360º.
 • Kokuai: La plataforma SAAS que permet a les empreses connectar amb els seus clients a través del seu canal preferit.
 • VisualifeAR: Ajuda a les empreses a generar customer engagement creant experiències en Realitat Augmentada.
 • Dustbuster: El wallapop dels NFTs.

En la primera convocatòria de Parlem Ventures, que va tenir lloc durant el primer semestre de 2022, es van reconèixer les start-ups Alta Guardia, Feeder i Silt entre les 12 empreses que havien estat prèviament seleccionades.

Entrades relacionades

Entrades relacionades