Parlem Ventures

Les 12 empreses emergents escollides a la primera convocatòria de Parlem Ventures

Parlem Ventures

Hem tancat amb èxit la primera convocatòria de Parlem Ventures, en la qual s’han seleccionat un total de 12 projectes d’emprenedoria d’entre les 50 propostes que s’han postulat per participar-hi. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Mobile World Capital Barcelona, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i la Fundació i2CAT, vol promoure start-ups de Catalunya, País Valencià i Balears que es trobin en fase “llavor” (“seed stage”).

Els diversos partners del programa d’emprenedoria han seleccionat en aquesta primera convocatòria els 12 projectes que més s’ajusten als objectius de Parlem Ventures, que busca start-ups capaces d’oferir solucions tecnològiques innovadores al mercat B2B (“business-to-business”). Les propostes triades en aquesta fase, que pertanyen a àmbits tan diversos com la tecnologia 5G, la mobilitat elèctrica, la intel·ligència artificial, la Internet de les Coses o el fintech, són Neutroon, RawData, Bia, Valerdat, EXPAI, FlashPark, Ivack Solutions SL, Adetia, éKratos Digital Services S.L., Alta Guardia, Intemic i Feeder.

Durant les properes setmanes, els emprenedors dels 12 projectes seleccionats participaran en diversos tallers impartits pels partners de Parlem Ventures, que conclouran amb la celebració d’un “Pitch Day” a mitjans d’any, en el qual es presentaran totes les propostes davant d’un Comitè de Selecció, que triarà les 3 start-ups guanyadores de la primera convocatòria. El mateix procediment se seguirà en la segona convocatòria anual prevista per la segona meitat de 2022.

Un dels criteris que es valoraran en la tria dels 3 projectes guanyadors serà l’encaix estratègic de les start-ups amb Parlem Telecom, ja que un dels valors afegits de participar en el programa és esdevenir col·laborador de la nostra empresa. En aquest sentit, també es contempla que Parlem i Inveready inverteixin en els projectes guanyadors. Concretament, cada projecte optarà a rebre fins a 50.000 € per part nostra i 50.000 € per part de la gestora de Capital Risc.

Seleccionades Parlem Ventures

Les 12 start-ups escollides

Els 12 projectes seleccionats en aquesta primera convocatòria són:

 • Neutroon (del sector de les telecomunicacions i 5G) és un orquestrador de xarxes privades 5G.
 • RawData (del sector d’Agrotech) ofereix solucions d’intel·ligència artificial i digitalització per a fer prediccions i anàlisis amb IA de les collites.
 • Bia (del sector del cotxe elèctric) ofereix una solució destinada a flotes de vehicles elèctrics per tal d’augmentar la seva vida útil, reduint la potència contractada necessària i el cost de l’energia.
 • Valerdat (del sector ERPs, SaaS) ajuda als Departaments de Compres i Operacions a augmentar la visibilitat a la Supply Chain i la seva optimització econòmica, mitjançant un software desenvolupat amb Intel·ligència Artificial.
 • EXPAI (del sector de la Intel·ligència artificial) permet una solució que transforma les caixes negres d’IA en transparents, per tal de ser més eficaces (increment de productivitat) i més justes (eliminació de biaixos).
 • FlashPark (del sector 5G IoT) és un servei de sensorització d’aparcaments a la via pública mitjançant 5G i energies renovables que permet incorporar una funcionalitat de detecció de places lliures a apps de navegació com Google Maps o Apple Maps.
 • Ivack (del sector Fintech) és un sistema que permet autònoms i empreses recuperar l’IVA de tots els seus tiquets de despeses dels últims 4 anys.
 • Adetia (del sector de les plataformes digitals) proposa la reparació de dispositius tecnològics en 4 clics. És la primera plataforma digital que connecta als seus clients amb els millors tallers de la seva ciutat per reparar els dispositius tecnològics mitjançant un servei de delivery.
 • éKratos Digital Services S.L. (del sector del Vot digital) és una plataforma de Vot Digital amb tecnologia Blockchain pròpia.
 • Alta Guardia (del sector de la Seguretat, IoT) ofereix una alarma connectada per subscripció i autoinstal·lable
 • Intemic (del sector Software Industrial) té un software que facilita el disseny de bioprocessos a escala industrial gràcies a la intel·ligència artificial.
 • Feeder (del sector Martech i Intel·ligència artificial) gaudeix d’un software que analitza la reacció de l’audiència davant d’un contingut i mesura les seves emocions. D’aquesta manera els equips de màrqueting i producte poden millorar el seu retorn.

Més informació a parlemventures.cat.

Entrades relacionades

Entrades relacionades