ClapClap

Neix ClapClap, l’aparador digital per veure continguts 100% en català

ClapClap

ClapClap és la primera plataforma de contingut exclusivament en català on, per mitjà d’un sistema de retribució, els usuaris poden donar suport econòmic als creadors de contingut. La plataforma va néixer el passat 5 de març i ja suma una cinquantena de creadors, entre els quals podem trobar des de directes (streams) de Twitch en català, vídeos recents de Youtube o els vídeos més virals en català.

A ClapClap pots filtrar per per dia, setmana o mes, i la interfície també et permet descobrir les tendències virals del moment. En definitiva, es tracta d’un mena d’aparador de tots aquelles continguts audiovisuals en català que hi ha per la xarxa.

La plataforma ha estat fundada per tres voluntaris que, sense cap ànim de lucre, volen ajudar, per una banda, a tots els creadors de contingut en català a posicionar-se millor a internet i que el seu contingut arribi a un públic més ampli. Per altra banda, ClapClap també servirà perquè tots aquells usuaris d’internet que desitgen consumir propostes audiovisuals puguin descobrir-les totes agrupades en única plataforma.

Clap Clap plataforma

ClapClap té com a objectiu donar soport a la llengua catalana

És important destacar que la plataforma ClapClap vol retribuir econòmicament a tots els creadors que pugin contingut a través dels Claps, un sistema de valoració que només podran fer aquells que estiguin subscrits a la plataforma. En aquest sentit els usuaris tindran l’opció de fer-se subscriptors, pagant des de 4,99€ al mes, i així poder donar suport als creadors.

Així doncs, a través d’aquest sistema s’estarà contribuint a la creació de contingut en català. A més, els subscriptors podran gaudir de diversos avantatges com per exemple l’accés anticipat a alguns continguts o el fet de navegar per ClapClap sense publicitat.

Les llengües més populars a la xarxa són, segons la revista Forbes, l’anglès, el xinès i l’espanyol, que agrupen el 50% de tots els continguts. Tal com afirmava Albert Juhé, cofundador de ClapClap, a Metadata, “a les llengües petites els costa més destacar perquè les xarxes socials prioritzen els continguts en les que són majoritàries”, un fet que assenyala que les llengües més grans tenen més seguidors, per tant generen més engagement i, com a resultat final, tenen més pes davant dels algoritmes.

 

Entrades relacionades

Entrades relacionades

Vols fer-te’n client?
1704876999659_Parlem_Laia_300