Trucs per allargar la vida del mòbil

8 trucs per allargar la vida del mòbil

Trucs per allargar la vida del mòbil

Vols que el teu dispositiu duri més? Malgrat que l’obsolescència programada és un fet i alguns fabricants volen que ens canviem el telèfon com més aviat millor, hi ha bones pràctiques que pots aplicar fàcilment en el dia a dia per allargar la vida del mòbil.

Estalvia energia

Les aplicacions consumeixen memòria i energia, i afecten el rendiment del telèfon. Elimina les apps que no facis servir, desactiva les notificacions i mantingues com a mínim 1 GB d’espai lliure perquè el sistema funcioni sense problemes. També pots reduir el consum del mòbil ajustant-ne la brillantor, la geolocalització i les aplicacions en segon pla.

Tingues cura de la bateria

Evita que el mòbil es descarregui del tot. No deixis que el nivell de càrrega arribi al 0% i evita que baixi per sota del 20%. Procura que la càrrega no s’interrompi fins que arribi al 90%. Això sí, desendolla el carregador després de la recàrrega. I evita sotmetre la bateria a temperatures altes o molt baixes. Aquests i altres consells permeten que les cel·les de la bateria no pateixin tant de desgast.

Gestiona bé l’espai

Un truc per millorar el funcionament del mòbil és ordenar, classificar i eliminar arxius antics. I no t’oblidis de buidar-ne la paperera de tant en tant. Els missatges de WhatsApp també ocupen espai i poden fer que el teu smartphone s’alenteixi. És recomanable eliminar les converses i els arxius emmagatzemats (fotos, vídeos i àudios). Aprofita la targeta Micro SD per emmagatzemar-hi les imatges i reserva la memòria interna per a les aplicacions.

Protegeix el dispositiu

L’ús de fundes i carcasses resistents als cops (millor rígides, que no pas toves) poden ser útils per absorbir l’impacte en cas d’accident i allargar la vida del teu mòbil. També és interessant fer servir un protector de pantalla (el més resistent és el de vidre temperat), per minimitzar el risc de trencament d’aquesta zona tan fràgil.

Actualitza el sistema operatiu

Quan el fabricant ofereix una nova versió del sistema operatiu, val la pena actualitzar-lo perquè el funcionament de l’equip sigui òptim.

Apaga el mòbil de tant en tant

Desactivar el telèfon és una bona pràctica que cal fer algun moment. Pots fer-ho durant tota una nit, per exemple el cap de setmana. Un mòbil que està encès constantment, encara que es trobi en repòs o en mode avió, consumeix i desgasta la bateria.

Fes servir accessoris originals

Quan algun accessori del mòbil es trenca, el més recomanable és fer servir accessoris originals de la marca del teu telèfon i evitar els compatibles. Tot i que funcionen bé en la majoria dels casos, a la llarga poden provocar problemes.

Protegeix-te dels virus

Descarrega sempre les apps des de llocs oficials i botigues autoritzades. Fuig dels webs desconeguts per evitar que virus, troians i altres elements malignes infectin el teu telèfon mòbil. També et recomanem instal·lar un bon antivirus per augmentar-ne la protecció.

► Descobreix més idees i tendències al blog de Parlem o contracta ara la millor tarifa mòbil.

Entrades relacionades

Entrades relacionades