Consells mòbil

6 consells perquè el teu mòbil contamini menys

Consells mòbil

Un telèfon mòbil pot arribar a produir fins a 95 quilos de CO₂ al llarg de la seva vida útil, segons un estudi de la Facultat d’Enginyeria i Ciències Físiques de la Universitat de Surrey. Què podem fer per minimitzar el seu impacte? Aquí te’n donem alguns consells.

 

Estalvia energia

Una de les maneres de reduir l’impacte ambiental del teu mòbil és estalviant energia. Redueix-ne el consum ajustant la brillantor, les comunicacions, la geolocalització i les aplicacions en segon pla. Hi ha apps que t’ajuden a fer-ho. També pots tenir cura de la teva bateria evitant que es descarregui del tot, desendollant el carregador després de la recàrrega i evitant sotmetre-la a temperatures altes.

Controla el volum d’arxius

Sabies que el volum d’arxius que emmagatzemem contribueix a contaminar el planeta? Et recomanem que eliminis correus antics i missatges no desitjats, que evitis enviar moltes fotografies i vídeos, i que consumeixis vídeos de menor qualitat. Es calcula que una hora de vídeo en línia genera 55 grams de CO₂ i un sol correu electrònic amb documents, imatges o vídeos adjunts pot arribar a emetre’n 35 grams!

Consells mòbil

Busca amb Ecosia en lloc de Google

Ecosia és un potent motor de cerca a Internet que planta arbres arreu del món. Com ho fa? Invertint el 80% dels seus guanys (bàsicament a través de publicitat) en el finançament de projectes de reforestació en aquells llocs del planeta on la biodiversitat està més amenaçada. Per tant, si estableixes Ecosia com a cercador habitual, en lloc de Google, posaràs el teu granet de sorra contra la crisi climàtica.

No et canviïs el mòbil, repara’l

La fabricació de mòbils provoca una gran demanda de minerals claus per a la seva fabricació i produeix tones de residus electrònics altament contaminants. Per això, abans de comprar-ne un de nou, pensa en tenir-ne bona cura i reparar-lo. En general, acostumem a canviar el telèfon mòbil cada dos o tres anys, cosa que no sol ser necessària, ja que la majoria de telèfons intel·ligents només ofereixen petites actualitzacions que milloren molt poc els models anteriors.

Reparació mòbil

Compra un mòbil més sostenible

En cas que necessitis un telèfon nou, et recomanem que sigui el més sostenible possible, i Fairphone et pot ajudar. Dissenyen productes que duren més i es poden reparar fàcilment, escullen materials més justos, redueixen els residus electrònics i defensen el benestar dels treballadors. Des de l’any 2013, aquest equip d’emprenedors està definint nous estàndards per a tota la indústria.

Recicla el mòbil a les botigues Parlem

Si et vols desfer del teu antic telèfon, no el llencis! Un mòbil té molts components tòxics i no biodegradables. Per això, llençar-lo al contenidor és una opció perjudicial per al medi. A les botigues Parlem pots lliurar gratuïtament els mòbils i els cables que ja no facis servir. Poden ser terminals sense bateria i sense SIM, i altres accessoris. Malauradament, es calcula que avui dia només es reciclen un 10% de mòbils. Sigues part de la solució i recicla’l!

► Descobreix més idees i tendències al blog de Parlem. No et perdis els nostres trucs per allargar la vida del mòbil.

Entrades relacionades

Entrades relacionades