Smartphone carregant

Quina és la manera correcta de carregar el mòbil?

Smartphone carregant

No és cap pregunta inútil. A molts ens ha passat que al cap d’un temps d’usar un smartphone, la bateria se’ns consumeix molt ràpid i no entenem perquè. Costums com carregar-lo durant tota la nit que són un error. En aquest article et donarem un seguit de consells perquè allarguis la vida útil del teu dispositiu i no hagis d’anar carregant-lo a tota hora.

Quan s’ha de posar a carregar un mòbil?

Evita la càrrega sencera i que es quedi sense bateria. En altres paraules, quan carreguis el teu smartphone, els experts recomanen posar-lo a carregar abans que s’acabi la bateria i desendollar-lo abans que arribi a la càrrega completa. Per tant, pots posar-lo a carregar si comença a estar per sota del 30% i pots parar la càrrega quan estigui per sobre del 95%. Si són mòbils amb càrrega ràpida, estigues atent perquè en qüestió de minuts ho tindràs fet.

Com fer que la bateria duri més

El millor per aconseguir que l’autonomia de la bateria s’allargui en el temps és fer periodes de càrrega curts. De fet, mantenir un nivell de càrrega entre el 45% i el 75% és òptim. En canvi, deixar-lo per sota del 25%, és contraproduent.

Això es deu als cicles de les bateries. Un cicle de càrrega significa que tota l’energia de la bateria s’ha consumit. Per tant, si, en funció del mòbil, entre 300 i 500 cicles comença a afectar al rendiment de la bateria, aplicant els consells esmentats podrem endarrerir el desgast de les bateries.

Tipus de bateries

Aquest consell es pot aplicar amb tots els smartphones que disposen d’una bateria de ion liti. En canvi, les de níquel-cadmi, que són més antigues, és totalment al contrari.

Mai carreguis al 100%

Un error freqüent és posar el mòbil a carregar-se per la nit. Si fins i tot disposes d’un carregador i mòbil que disposin de càrrega ràpida, potser el terminal es passa hores i hores endollat estant al 100%. Per tant, desendollar-lo abans que això passi és un encert.

Bateria mòbil

Els mòbils i les temperatures

Ni molt fred ni molta calor. Un mòbil no pot estar exposat massa estona a temperatures extremes. Compte quan vagis a la platja i el deixis a ple sol perquè pot afectar severament el seu rendiment. Es recomana tenir-lo entre 18 i 22 graus.

Utilitza fundes pels mòbils adients

Quan tens el portàtil al damunt les cames i comença a escalfar-se, molt probablement és perquè el seu ventilador estigui obstruït. Amb alguns mòbils pot passar el mateix. En funció del terminal i de la funda que utilitzis, pot ser que les ranures per dissipar la calor estiguin taponades i pot fer que el mòbil es sobreescalfi.

Calibrar la bateria del mòbil

És una recomanació fer-ho si la bateria comença a donar problemes. Calibrar el mòbil serveix perquè l’indicador d’energia mostri sempre la informació real de l’estat de càrrega. Per exemple, això evitaria situacions com quan tenim un 6% de bateria i en pocs segons s’apaga el dispositiu.

Com calibrar la bateria d’un iphone?

Es recomana fer-ho un cop al mes: després de carregar l’iPhone al 100%, usa’l fins a esgotar la bateria. Deixa’l apagat un mínim de 6 hores i reinicia el terminal apretant el botó ‘Home’ i el botó d’encendre fins que aparegui el logo de la poma a la pantalla.

Com calibrar la bateria d’un smartphone amb Android?

Després de carregar al 100% la bateria, desconecta el carregador i apaga el dispositiu. Amb el mòbil apagat, torna’l a connectar i espera’t a que l’indicador de càrrega arribi al 100% de nou. Quan estigui al 100% voldrà dir que la bateria torna a estar calibrada. No tornis a carregar-lo fins que s’hagi consumit tota la bateria. Finalment, carrega’l de forma completa amb la bateria apagada i ja el podràs utilitzar amb normalitat.

► Descobreix més trucs per allargar la vida del mòbil.

Entrades relacionades

Entrades relacionades