Connectem Barcelona, 2 pilot

Parlem manté el compromís contra la bretxa digital en la continuïtat de ‘Connectem Barcelona’

Connectem Barcelona, 2 pilot

Parlem Telecom col·labora en la continuïtat del programa d’inclusió digital Connectem Barcelona, que du a terme l’Ajuntament de la capital catalana i la Fundació BIT Habitat, amb el suport de la teleoperadora i la Mobile World Capital Barcelona Foundation. En concret, Parlem cedeix 25 targetes SIMS per facilitar la connectivitat a usuaris del barri del Besòs i el Maresme, del districte de Sant Martí, on es posa en marxa una segona fase del projecte pilot que s’ha presentat aquest matí, mentre que la fundació MWC cedeix 25 ordinadors. Laia Bonet, tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana; David Escudé, regidor del Districte de Sant Martí; Jordi Arrufí, director de Talent Digital de la fundació MWC; i el President Executiu de Parlem, Ernest Pérez-Mas, han assistit a la presentació, que ha tingut lloc al Centre Cívic del Besòs i el Maresme.

En la seva intervenció, Pérez-Mas ha destacat que, en un món cada cop més digital, i especialment en una ciutat tan lligada a les noves tecnologies com és Barcelona, “són importantíssims projectes com aquest que serveixen per posar de nou sobre la taula la necessitat imperant de reduir la bretxa digital”. En aquest sentit, com a teleoperadora catalana i de proximitat, ha afegit que Parlem Telecom té el compromís de col·laborar i treballar a favor de la inclusió digital “perquè ningú no es quedi enrere”. I una bona manera de fer-ho és amb programes col·lectius, des de l’administració, però també amb la col·laboració d’altres empreses i entitats.

Connectem Barcelona. Servei d’acompanyament de necessitats digitals és un servei pilot d’acompanyament de necessitats digitals que vol paliar la bretxa digital en entorns de la ciutat en risc d’exclusió digital, facilitant dispositius i connexió a una xarxa d’alta qualitat. El primer pilot es va desplegar durant més d’un any al barri de Trinitat Nova, a Nou Barris, amb la donació d’ordinadors portàtils, connectivitat i capacitació a 350 persones, amb la col·laboració d’una trentena d’entitats i empreses. Els resultats van ser molts positius i es va veure també la importància d’abordar la reducció de la bretxa digital des de les tres dimensions que la constitueixen: connectivitat, dispositius i capacitació

En la continuïtat del projecte s’ha modificat el sistema de donació d’ordinadors, que ara passen a ser de préstec per maximitzar el nombre de persones que puguin accedir-hi. El servei de préstec estarà disponible en les entitats i els serveis municipals de barri que participen en el projecte, que seran les encarregades de fer les cessions en préstec. A partir del maig, també està previst que tres persones, en el marc dels plans d’ocupació, s’incorporin al servei per oferir suport digital personalitzat a les persones usuàries.

L’avaluació dels diferents programes pilot de Connectem Barcelona permetrà definir les polítiques digitals més adequades a desplegar per l’Ajuntament per abordar la bretxa en les seves tres grans dimensions: accés a dispositius digitals de qualitat, connectivitat i capacitació. En aquest sentit, Pérez-Mas ha recordat la necessitat que les noves tecnologies “han d’estar al servei de les persones, especialment, les més vulnerables”.

Entrades relacionades

Entrades relacionades

Vols fer-te’n client?
1704876999659_Parlem_Laia_300