Parlem, una operadora amb cultura de territori català

Què significa involucrar-se al territori? Com pot una companyia del país ser veritablement propera als seus clients? L’operadora Parlem ho té clar: la llengua i la cultura catalanes són els valors compartits que cal preservar, els trets distintius de la nostra identitat que expliquen el nostre arrelament. Per coherència, per pura convicció, Parlem empra el català com a únic idioma vehicular amb els seus treballadors, clients i proveïdors, en un sector de telecomunicacions on la nostra llengua té, tristament, escassa presència. I ho fa sense complexos, mostrant-se orgullosa de ser catalana en el seu dia a dia professional.

La trajectòria de l’operadora favorable a l’ús del català, que va ser reconeguda amb un guardó als XX Premis Nacionals Joan Coromines de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, inclou múltiples accions per afavorir l’idioma propi. Entre les més recordades, es troba la campanya de conscienciació social i lingüística “Trenquem el silenci parlem català”, que es va construir a partir d’una relectura musical a càrrec de la cantautora Suu de l’himne Jo vinc d’un silenci, de Raimon.

Parlem també defensa l’ús del català en l’àmbit de la intel·ligència artificial amb LAIA, un assistent virtual conversacional propi amb capacitat d’atendre els clients de la companyia en la nostra llengua. Si les noves tecnologies no tenen en compte el català, serà difícil preservar-lo en un futur proper. De la mateixa manera, l’operadora vol afavorir el desenvolupament del teixit empresarial del país i per això disposa de Parlem Ventures, una acceleradora d’start-ups pròpia que impulsa empreses emergents tecnològiques catalanes.

Aquesta forma de normalitzar la llengua al món dels negocis es fa palesa també en les aliances estratègiques que estableix Parlem amb amb entitats de caire cultural, social i esportiu del país. Cada patrocini i cada acord de col·laboració que tria l’operadora es duu a terme amb el mateix objectiu: impulsar el territori, promoure la catalanitat. Un bon exemple d’aquest posicionament de l’empresa el trobem en els patrocinis de Parlem a equips esportius del país, com és el cas de l’Uni Girona de bàsquet femení, el Girona Futbol Club de la Primera Divisió masculina o el Club Patí Calafell d’hoquei sobre patins.

En síntesi, podem dir que Parlem és una empresa de telecomunicacions innovadora i en constant creixement, que ha sabut convertir el seu arrelament a Catalunya i el seu compromís amb la llengua en valors distintius. Ni tan sols la sortida a borsa el 2021 ha alterat aquesta singularitat de Parlem, que avui compta amb un accionariat majoritàriament català i continua sent liderada pel seu fundador i president executiu, Ernest Pérez-Mas.

Entrades relacionades

Entrades relacionades