Comparteix wifi des del telèfon mòbil

Vols saber com es comparteix wifi des del telèfon mòbil?

Comparteix wifi des del telèfon mòbil

Tant si tens Iphone com si tens Android compartir wifi és ben senzill.

El mòbil s’ha convertit en una eina essencial en les nostres vides i cada cop realitzen més funcions que necessitem constantment en el nostre dia a dia. Segur que més d’un cop has quedat amb els amics o has fet una reunió familiar i ha sortit algú dient que no podia publicar una foto del moment a les xarxes socials perquè no tenia dades. Si tu ets dels que en sap i tens una bona tarifa, pots compartir-li internet mòbil i el tindràs content tot el dia.

Pràcticament tots els dispositius ens permeten fer tethering, és a dir, compartir wifi amb altres dispositius. Aquest procediment, però, és diferent si ho fas des d’un Iphone o un Android, però en els dos has de crear un punt d’accés wifi. A continuació t’expliquem com fer-ho.

Compartir wifi des d’un Iphone

Fer que el teu Iphone o Ipad sigui un punt wifi és molt senzill:

  1. Accedeix a “Configuració” i un cop dins veuràs “Punt d’accés personal”. Per aquest punt és important que tinguis les dades mòbils activades perquè aparegui l’opció i puguis compartir internet.
  2. Dins de “Punt d’accés personal” veurem que la primera pestanya que apareix està desactivada. Aquesta l’hem d’activar per seguir amb el procés de compartir wifi.
  3. Seguidament ens apareix la ‘Contrasenya wifi’ on podem posar la que vulguem, és important que la modifiques per evitar que altres dispositius es connectin. Aquesta contrasenya és la que haurem de posar al dispositiu que volem connectar.

compartir wifi des del telèfon

Compartir wifi des d’un Android

Per un dispositiu Android els passos són gairebé els mateixos que per Iphone excepte alguna petita diferència.

  1. Accedeix a ‘Configuració’ i un cop dins entrem a ‘Xarxa i Internet’.
  2. Seguidament entrarem a ‘Punt d’accés Wi.Fi i compartició de xarxa’
  3. Anem a punt d’accés Wi-Fi i l’activem. Seleccionem l’opció de seguretat que ens apareix i modifiquem la contrasenya per posar una més segura. En el dispositiu que volem compartir les dades només hem de buscar el nom d’accés que hem posat i introduir la contrasenya.

compartir internet des del telèfon

Com pots veure, compartir internet és molt senzill, tant per Iphone com per Android. Es tracta d’un procés molt intuïtiu que ens pot ser molt útil en més d’una ocasió. Tot i això, és molt important tenir en compte que les dades poden volar. Has de vigilar l’ús què fa l’altre dispositiu de les teves dades ja que no és el mateix enviar un whatsapp que descarregar-se una aplicació. Encara que ens diguin que la nostra tarifa és il·limitada, hem de conèixer bé les condicions que tenim per tal d’evitar sorpreses a final de mes.

Ara que ja saps perfectament com compartir internet amb el teu mòbil, no hi ha ni una excusa vàlida per no fer-ho. I si el que necessita que li comparteixin ets tu, ara ja no et podran vendre la moto dient-te que és molt complicat, i si ho fan, ensenya’ls-hi aquest post!

Entrades relacionades

Entrades relacionades