Estalvi factura llum

Consells per estalviar amb la factura de la llum

Estalvi factura llum

En un mes en que ja s’ha anunciat que tornarà a tocar nous màxims la factura de la llum, ens hem proposat fer una tria per aconsellar-te com pots reduir la teva despesa tant en l’ús personal com a la llar.

Com puc estalviar energia amb el mòbil o ordinador?

Per començar, el mode repòs de molts aparells electrònics suposen una despesa energètica important, perquè malgrat no s’estiguin utilitzant, segueixen connectats a la xarxa elèctrica. És el consum que no veiem, el més invisible.

El mode fosc és una de les novetats dels darrers anys i que s’ha convertit amb gairebé un reclam tant per ordinadors com per mòbils i fins i tot ja s’inclou la opció a moltes apps mòbils. És com apostar per bombilles LED en comptes de les convencionals.

A més, també aconsellem tancar les pestanyes dels navegadors, que acceleren el rendiment dels dipositius.

Renovar els electrodomèstics

Sabies que la majora d’electrodomèstics domèstics ja incorporen un mode ‘eco’? Solen propiciar un menor consum, amb menor quantitat d’aigua o de duració del cicle de neteja. Ah, i quan es faci, que sigui amb la càrrega completa!

És important renovar aquells aparells que siguin vell per uns de més nous i que incorporin la etiqueta de la categoria A+ en endavant. També convé fer-ne un bon manteniment per allargar-los la seva vida útil.

Apostar per plaques fotovoltaiques

L’entrada en vigor de la nova factura de la llum a finals de mes, també vindrà acompanyada d’un programa d’ajudes per finançar instal·lacions d’autoconsum i sistemes de climatització. És una bona oportunitat per apostar per les plaques solars.

Aplicacions mòbils 

La Red Eléctrica de España ha llançat la app RedOs, on es pot consultar els preus per hora del mateix dia, de l’anterior i de l’endemà. Aquesta i altres apps, així com medidors de consum elèctrics, són eines consultives molt eficaces per detectar en quines hores poder dur a terme les activitats domèstiques previstes.

Pots navegar per Internet a les franges horàries més barates amb les tarifes de fibra i mòbil de Parlem.

 

Entrades relacionades

Entrades relacionades