NFT

Què són els NFT i per què valen milers d’€?

NFT

És probable que Blockchain sigui una de les paraules més de moda d’aquests últims anys i molts encara no conegueu exactament el funcionament d’aquesta tecnologia que, com el seu propi nom indica, funciona com una “cadena de blocs” que elimina intermediaris en les transaccions a Internet, descentralitza els serveis i ofereix uns protocols de màxima seguretat als usuaris. Ara, sota el paraigües del Blockchain, hi trobem els NFT (Non-fungible Token en anglès) i la revolució pot aportar milers d’euros a qui sàpiga treure’n profit.

Com funcionen els NFT?

Avui en dia a Internet és molt fàcil modificar el contingut d’un lloc web, copiar-lo o robar-lo d’altres creadors sense que això tingui conseqüències legals ni econòmiques. En el cas del món de l’art digital, aquesta problemàtica s’accentua, ja que l’obra original perd el seu valor artístic i de mercat. Gràcies als NFT, però, això pot acabar aviat, perquè estem davant d’una tecnologia que facilita que les obres que circulen gratuïtament per la xarxa no es devaluin. Per no complicar-nos, direm que un token no fungible (NFT) és una unitat de referència virtual inimitable. No té valor legal, però genera un certificat d’autenticitat per al propietari de cada peça d’art digital, ja que registra a qui pertany aquella aquella obra única.

Els beneficis de les NFT per als artistes digitals

És aquesta obra d’art digital original? Algú l’ha modificat? Com valorar una peça virtual? Són múltiples les preguntes que sorgeixen a Internet per taxar i controlar determinades creacions, però els NFT han ofert un entorn segur per els col·leccionistes d’art. De fet, cada vegada que aquest token canvia de mans s’emmagatzema tota la informació del que succeix amb l’obra; a qui es ven, quan es ven i per quin preu es ven. També en surt beneficiat l’artista de la peça original, ja que cada canvi de propietari li permet cobrar un percentatge de la transacció.

Diferències amb les criptomonedes

Tot i que estem parlant de tecnologia Blockchain quan ens referim als NFT i a les criptomonedes (Bitcoin), no ens hauríem de confondre. L’aspecte diferencial és que totes les monedes virtuals amb criptovalor no es diferencien entre elles, ja que que totes tenen la mateixa unitat de referència. En canvi, quan parlem de tokens no fungibles fem referència a unitats úniques, irrepetibles. Si el Bitcoin va ser la resposta digital a les divises, els NFT són la resposta digital a l’art virtual.

 

 

Entrades relacionades

Entrades relacionades