Parlem compleix les previsions i tanca l’exercici 2023 auditat amb un EBITDA de 3 M€ i un augment d’ingressos del 36%

Parlem ha confirmat les bones previsions anunciades fa unes setmanes i ha tancat l’exercici del 2023 amb uns resultats auditats molt positius, que posen de manifest la solidesa i el sanejament del grup de telecomunicacions català. En concret, Parlem va facturar l’any passat 45 M€, el que suposa un creixement del 36% respecte l’exercici del 2022, en el qual els ingressos van ser de 33 M€. Aquestes dades, que fan referència a la divisió de telecomunicacions i a la divisió de solucions tecnològiques per a empreses (cloud, ciberseguretat i digitalització) del Grup, han permès a Parlem assolir, per primer cop, un EBITDA positiu en els seus resultats anuals. Així, s’ha passat d’unes pèrdues de -1’9 M€ en l’exercici del 2022 a una rendibilitat positiva de +3 M€ en l’exercici del 2023. Els comptes de Parlem han estat auditats per Deloitte.

 

Pel que fa al número de clients residencials i empresarials, el Grup va tancar el 2023 amb més de 230.000 serveis contractats entre fix i telefonia mòbil, el que suposa un creixement del 25% respecte l’any 2022, on va haver-hi 184.000 serveis contractats. Les dades fan referència als territoris on la companyia de telecomunicacions té una major penetració: Catalunya (marca Parlem Telecom) i País Valencià (marca Aproop Telecom). Destacar igualment que en aquests números auditats no s’ha comptabilitzat la divisió Parlem Energia, que el Grup ha decidit posar a la venda aquest 2024.

 

A més d’aprovar els comptes, el Consell d’Administració de Parlem ha aprovat l’emissió d’un nou bo convertible per import de 2M€ liderat per Inveready. Aquesta injecció econòmica, que s’afegeix a l’ampliació de capital de fins a 4M€ anunciada recentment, permetrà al Grup liderar possibles operacions corporatives en aquest moment de consolidació al mercat telco. Parlem també ha aprovat l’ampliació de les línies de crèdit existents en 1’5M€, el que posa de manifest la confiança dels bancs en la solidesa de la companyia. De fet, Parlem ha complert els seus objectius de facturació en el primer trimestre del 2024 i preveu duplicar en aquest exercici els resultats del 2023.

 

Paral·lelament, el grup de telecomunicacions català ha dut a terme dos nomenaments significatius. D’una banda, Xavier Capellades, actual director general del Grup, i de l’altra, Roger Piqué, soci fundador d’Inveready, esdevindran nous consellers del Consell d’Administració de Parlem un cop es ratifiqui la proposta del mateix Consell en la propera Junta d’Accionistes del mes de juny.

 

Comparació resultats auditats del Grup Parlem

Entrades relacionades

Entrades relacionades