Parlem Ventures

Parlem Ventures tria una eina per a smart business, un reclutador virtual i un assistent d’IA en màrqueting en la segona convocatòria anual

Parlem Ventures

Parlem Ventures, l’acceleradora d’start-ups del sector tecnològic impulsada per Parlem Telecom i Inveready, ha seleccionat en un pitch day els tres projectes emergents guanyadors de la segona convocatòria anual. Una convocatòria en què ha destacat la presència i el reconeixement del talent i l’emprenedoria femenins, ja que quatre de les 14 empreses seleccionades per passar a la segona fase estaven liderades per dones i, finalment, una s’ha situat entre les tres guanyadores, Wipass. Així mateix, una altra de les empreses reconegudes, Gretel, ha estat representada per una de les seves directives en la presentació del projecte en el pitch day, que va tenir lloc el passat divendres 16 de desembre.

Les tres empreses triades, que han estat seleccionades entre catorze candidates, es troben en fase llavor (seed stage) i ofereixen solucions tecnològiques en diversos sectors: una eina per a experiències Phygital (Wipass), un reclutador virtual (Opground) i l’ús d’intel·ligència artificial com a assistent de màrqueting (Gretel). La tria l’ha efectuada un Comitè de Selecció on han participat els partners de Parlem Ventures: Cambra de Comerç de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT i departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat.

Workshops i mentoratge
Les 14 candidates -seleccionades entre els 40 projectes inicials que es van presentar a la convocatòria- han disposat de 5 minuts per presentar les seves propostes i cinc més per respondre les preguntes del jurat. El pitch day arriba després de cinc sessions de workshops i mentoratge en mans de grans professionals. Ara, un cop triades les tres guanyadores, en les properes setmanes, es valorarà la possibilitat d’invertir en els projectes. Concretament, cadascuna de les tres start-ups optaria a rebre fins a 50k € per part de Parlem i 50k € per part de la gestora de Capital Risc. A més, també es contempla que les tres futures companyies estableixin aliances comercials amb el Grup Parlem.

Els guanyadors de la segona convocatòria Parlem Ventures 2022

Per unanimitat del Comitè de Selecció de Parlem Ventures, el primer lloc ha estat per a Wipass, una start-up que crea experiències Phygital convertint negocis en Smart Business. Es tracta d’una eina de marketing Wi-Fi que uneix el món físic amb el digital i crea una experiència única, immersiva i connectada. El jurat n’ha destacat l’alta compatibilitat de l’empresa amb Parlem, i el fet que fa servir una tecnologia molt innovadora i amb una alta escalabilitat del projecte.

La start-up Opground treballa, a través d’un xat-bot, per connectar empreses i professionals en base a la mateixa informació amb la que ho fan les persones, les primeres entrevistes, però en menys de cinc minuts. El jurat ha valorat que és una unió encertada d’innovació i tecnologia que soluciona un problema globalitzat en l’àmbit de Recursos Humans, permet trobar talent de manera ràpida, eficaç i està enfocada al sector tech.

Finalment, la tercera empresa emergent seleccionada és Gretel que ofereix el primer assistent digital per a equips de màrqueting basat en IA que proporciona alertes i recomanacions de forma proactiva per prendre decisions ràpides i impactants basades en dades. Segons el Comitè de Selecció ofereix un gran diferencial en la tecnologia utilitzada que ajudarà a les empreses a automatitzar processos i a millorar el tractament de dades per poder executar millor les campanyes de màrqueting.

En les properes setmanes es durà a terme la primera de les dues convocatòries anuals del 2023 d’start-ups tecnològiques de Parlem Ventures, que donarà lloc a la tria de tres noves empreses emergents de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. Aquesta iniciativa, que compta amb la participació de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Fundació i2CAT, la Mobile World Capital Barcelona i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, vol seguir impulsant la innovació tecnològica i es focalitza sobretot en projectes que ofereixen solucions amb un model B2B (business-to-business).

Entrades relacionades

Entrades relacionades