Ernest-Pérez-Mas-Parlem-Borsa

Parlem compra tres operadores locals i es consolida com a primer grup de telecomunicacions català

Ernest-Pérez-Mas-Parlem-Borsa

El Grup Parlem aprova l’adquisició de tres teleoperadores locals per un valor màxim de  10,5 €M, en una operació que suposa un pas més en la consolidació dins el mercat català i que permet una major  penetració en el territori per donar un servei de màxima proximitat als nostres clients. En l’àmbit financer, les tres adquisicions ens donen una major capacitat per generar beneficis  -milloren l’EBITDA-, sense aportació de deute. Aquesta previsió de millora, ens permetrà treballar en un nou Pla Estratègic 2023-25, que presentarem durant el primer semestre de l’any que ve. Fins a la publicació del nou full de ruta, ens concentrarem a realitzar la integració de les tres empreses adquirides, realitzant sinergies i buscant l’excel·lència operacional.

Aquestes noves adquisicions aportaran al Grup 7.600 nous clients de fibra, 10.200 de mòbil i 2.300 de Wimax, així com més de 48.000 noves unitats immobiliàries cablejades amb fibra i una previsió d’increment d’ingressos per al 2023 de 5,5 €M en vendes i 1,5 €M d’EBITDA. La suma de totes les dades reafirmen el  lideratge de Parlem com a operador català i milloren les  magnituds financeres del grup.

Més territori

Les tres teleoperadores locals adquirides són Xartic, d’Olot, Wicat, del Pallars, i la valenciana Fibrotel,  que  s’incorporarà a la filial Aproop. Si bé Parlem ha crescut de manera natural a l’àrea metropolitana de Barcelona, amb les tres noves adquisicions aconseguim incrementar la quota de mercat a Girona, al Pallars i al País Valencià. Xartic, fundada per Joan Bramon, president de la Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions (Feceminte), dona servei a les comarques de la Garrotxa, l’Alt Empordà, el Ripollès i la Cerdanya, mentre que Wicat cobreix l’àrea de l’Alt Pirineu i Fibrotel, la comarca de la Ribera Alta al País Valencià.

Concentració de projectes

En els tres casos, els equips directius actuals continuaran desenvolupant les seves funcions dins del Grup Parlem. D’aquesta manera, volem ser el pal de paller del sector de les telecomunicacions a Catalunya liderant una concentració natural de projectes, com demostren aquestes operacions que s’afegeixen al grup per tal de poder arribar a tot el país.

D’altra banda, aquest dijous 15 de desembre la Junta general extraordinària  d’accionistes ha aprovat diverses ampliacions de capital per compensació de  crèdits d’operacions  anteriors i la  formalització de contractes de convertibles.

Entrades relacionades

Entrades relacionades