Pagar amb el mòbil

Com puc pagar amb el telèfon mòbil?

Pagar amb el mòbil

El mòbil ja no és una eina que serveix només per comunicar-nos, el mòbil ha revolucionat les nostres vides i és capaç de realitzar accions que abans no ens podíem ni imaginar. Ara, pots pagar amb el teu mòbil i nosaltres t’explicarem la manera més senzilla de fer-ho.

Qui no s’ha oblidat algun cop el moneder i en el moment de pagar t’has quedat sense saber què fer? Quants cops has perdut el moneder i has trigat dies a anar a buscar una nova targeta? Gràcies a poder pagar amb el mòbil tots aquests descuits perdran una mica d’importància.

Aquesta alternativa es va fer molt popular amb l’arribada de la tecnologia contactless que et permet pagar sense necessitat d’introduir una targeta al TPV o datàfon. És important remarcar que pagar amb el mòbil és una pràctica segura, ja que compta amb tecnologies antifrau i mesures legals cada vegada més eficaces. Tot i això, és cert que la societat encara no està familiaritzada del tot fet que provoca desconfiança. Hem de tenir en compte que aquesta acció només es pot fer amb smartphones, ja que és necessari instal·lar-se una aplicació que permeti efectuar el pagament amb el mòbil.

Que has de tenir per poder pagar amb el mòbil?

L’acció de pagar amb el mòbil es pot fer gràcies a un tipus de comunicació anomenat NFC (Near Field Communication). La tecnologia NFC és una tecnologia sense fils que funciona a la banda dels 13.56 MHz (en aquesta banda no cal llicència per fer-la servir) i que deriva de les etiquetes RFID que estan presents en abonaments de transport o fins i tot en sistemes de seguretat de botigues físiques. Si els dos dispositius tenen aquesta tecnologia, pagar serà tan fàcil com passar el mòbil per sobre de datàfon i llestos.

També és important que el lloc on fas el pagament accepti el pagament amb el mòbil i que tinguis una tarifa al mòbil que permeti tenir dades per connectar-te a internet.

Per últim, és necessari tenir instal·lada una aplicació en el mòbil que permeti fer aquesta acció i faci d’intermediària i gestioni el pagament. A continuació et mostrem algunes aplicacions que pots utilitzar.

Pagament amb Apple Pay

Apple Pay és una aplicació creada per Apple molt fàcil d’utilitzar,  només disponible pels seus Iphones i per l’Apple Watch. Només instal·lant i configurant l’aplicació ja podràs pagar a tot arreu: taxi, restaurants, botigues, tendes online, etc.

Pagament amb Google Pay

Google Pay és l’aplicació creada per Google per pagar amb el mòbil disponible per Android i IOS. Només és necessari que hi accedeixis amb el teu compte de Google i registrar la teva targeta del banc. També pots configurar-ho amb un Smartwatch o qualsevol dispositiu que tingui la tecnologia NFC.

Pagament amb Samsung Pay

Samsgung també va desenvolupar el seu sistema de pagament. Permet fer el mateix que les altres aplicacions, però està destinat als seus dispositius. A més a més, inclou un sistema de punts: cada vegada que compris alguna cosa amb el seu sistema de pagament mòbil, guanyes punts. Com més compres facis mitjançant l’aplicació de Samsung Pay, més punts acumularàs i, per tant, millors productes o descomptes podràs tenir.

Pagament amb l’app del teu banc

Actualment, la majora de bancs compten amb una aplicació anomenada ‘cartera o wallet’ que permet fer el pagament amb el teu mòbil utilitzant la teva targeta bancària.

En resum, avui en dia, amb qualsevol dispositiu mòbil pots instal·lar-te l’aplicació que més et convingui i efecturar els pagaments amb el mòbil, com si estiguessis pagant amb la targeta. Cada cop, aquest sistema de pagament està més instaurat a la societat, però encara segueix havent-hi una mica de recel que, com podem veure en la seva tendència, anirà desapareixent.

Entrades relacionades

Entrades relacionades