Velocitat fibra

Com puc saber la velocitat d’internet que tinc?

Velocitat fibra

Internet s’ha convertit en un servei imprescindible per les nostres vides. Cada vegada hi ha més fluxos d’informació, enviem i rebem una gran quantitat de dades, fet que provoca que tendim a contractar fibra de més megabytes. Per fer totes les accions del nostre dia a dia amb internet, demanem tenir una bona velocitat, i tu mateix pots comprovar si la velocitat d’internet que arriba a casa teva és correcta.

A continuació t’expliquem com fer un text de velocitat de la teva fibra.

Com puc fer un test de velocitat de la meva fibra?

És important que perquè el test de velocitat et doni un resultat més fiable connectis directament l’ordinador al router. Si ho fas sense tenir el cable connectat, és a dir, per wifi, la velocitat no serà la real perquè poden influir molts altres factors.

Cada cop hi ha més eines a internet que permeten fer una prova de velocitat de la fibra, però nosaltres et recomanem que ho facis a través de Speedtest, ja que és una de les més utilitzades. Només has d’accedir i clicar ‘Inicio’ i en pocs segons tens els resultats. Tot i això, també pots utilitzar altres eines com com Bandwidthplace o Speedof.me.

Un cop finalitzat el test, podràs comprovar que et dóna dues dades: Download speed (velocitat de baixada), que és la velocitat que tens per descarregar contingut o mirar vídeos i Upload speed (velocitat de pujada), que es refereix a la velocitat amb la qual pots pujar contingut, com per exemple, publicar a les xarxes socials. Per tant, com a usuaris, ens hem de fixar en les dues perquè cada una ens dóna una utilitat diferent.

Cada usuari necessita una velocitat de càrrega i de descàrrega diferent, ja que no és el mateix una persona que utilitzi l’ordinador per navegar, cercar informació, obrir el correu electrònic o xarxes socials, que una altra persona que necessiti pujar arxius de molt de pes a un servidor o descarregar molt contingut.

Consells per fer que el test de velocitat sigui més fiable

A continuació et donem alguns consells que faran que el resultat del test de velocitat de la teva fibra sigui més fiable:

  • Desconnecta tots els dispositius que utilitzin internet excepte amb el qual faràs la prova.
  • Connecta l’ordinador al router.
  • Evita fer altres feines alhora: tanca totes les pestanyes i altres aplicacions.
  • És important que triïs el servidor que està més a prop teu.
  • No et quedis amb els primers resultats, fes el test un parell de vegades, a poder ser escollint diferents servidors i diferents hores.

En definitiva, un test de velocitat pot estar condicionat per molts factors, per aquest motiu hem d’intentar reduir al màxim les interferències que puguin afectar.

 

Entrades relacionades

Entrades relacionades