NFT tió de Nadal

Tenim el nostre primer NFT. A Parlem també cagarem el “tió digital”

NFT tió de Nadal

La innovació tecnològica i la promoció de la cultura catalana són dos dels trets distintius de Parlem Telecom. Ara hem fet un pas més en aquesta direcció convertint-nos en la primera empresa que col·labora amb CatalanDAO, una organització autònoma descentralitzada que utilitza les possibilitats del blockchain per fomentar la cultura, l’art i la llengua catalanes. En la mateixa línia, també hem adquirit un domini web3 (parlem.eth), amb el qual entrarà a la internet 3.0 descentralitzada, que vol retornar el poder als usuaris i trencar l’hegemonia de les grans tecnològiques globals.

La col·laboració de Parlem Telecom amb CatalanDAO s’ha concretat inicialment amb l’aquisició d’un dels 24 tokens no fungibles (NFTs) que ha subhastat aquesta comunitat descentralitzada en el seu particular “calendari d’advent” durant aquest mes. Cadascun d’aquests NFTs dona dret al seu comprador a la propietat d’una obra única i original de l’artista plàstic barceloní Klas Ernflo i accés exclusiu a una nadala dels artistes sonors CaboSanRoque. Doncs, hem volgut contribuir amb aquesta iniciativa i ja hem adquirit el nostre primer NFT, el que correspon al 22 de desembre.

Els fons recaptats durant aquests 24 dies s’utilitzaran per promoure projectes vinculats a la cultura i llengua catalanes, desenvolupar iniciatives socials experimentals amb tecnologies descentralitzades i remunerar de forma justa els artistes amb aquesta via de finançament alternatiu no especulativa. D’aquesta manera, seguim el camí d’empreses de referència (com Nike, Adidas o Twitter), que han apostat per la innovació del blockchain invertint en NFTs.

CatalanDAO, que és una organització de recent creació promoguda per cent seixanta persones, aspira a desenvolupar experiments amb blockchain que vagin més enllà de l’àmbit artístic i també contempla accions socials, econòmiques i polítiques. En aquest sentit, es defensa l’autogestió ciutadana i es volen crear les bases per crear noves formes organitzatives de la societat on participin milers de persones a través de les noves tecnologies. Un dels aspectes que més valorem d’aquesta organització és que CatalanDAO aposta per la divulgació del blockchain i la Web3 en llengua catalana en un àmbit on pràcticament tot es troba només en anglès.

#bd Catalunya!

Molts us preguntareu què fem amb una foto de perfil d’un tió de Nadal.

Té a veure amb els #NFT.

Obrim fil 👇🏽

— parlem.eth (@Parlem) December 24, 2021

Entrades relacionades

Entrades relacionades