Ernest Pérez-Mas

Parlem Telecom augmenta en un 79% els seus ingressos el primer semestre de 2021 superant els 15 M€

Ernest Pérez-Mas

Parlem ha obtingut els seus millors resultats històrics en la primera meitat d’un any al passar de 8’5 M€ (primer semestre de 2020) a 15’2 M€ (primer semestre de 2021). La recent adquisició de les empreses de telecomunicacions Octel (València) i Tecnoso (Taradell) en el pla d’expansió de Parlem Telecom ha reforçat el creixement inorgànic de la companyia amb un augment del 295% en el seu EBITDA aquest semestre. Aquestes dades encara no reflecteixen l’òptima sortida al mercat borsari BME Growth de Parlem Telecom, que es va produir a finals de juny, on la capitalització de l’operadora ja ha arribat a un valor total de 76’4 M€ amb una rendibilitat anual per sobre del 67%.

El Grup Parlem Telecom ha obtingut els seus millors resultats semestrals històrics en la primera meitat de 2021, on ha aconseguit uns ingressos de 15’2 milions d’euros. Aquesta xifra suposa un increment del 79% en resultats proforma ajustats respecte l’obtinguda el primer semestre de 2020 (8’5 M€) i ofereix unes perspectives d’ingressos òptimes per la resta de l’exercici, en el qual el Grup Parlem Telecom confia en superar els 18’7 M€ aconseguits en tot l’any anterior. Durant aquests sis mesos de 2021, la companyia catalana ha incrementat notòriament el seu creixement inorgànic adquirint dues operadores locals (Octel, a València, i Tecnoso, a Taradell), el que ha facilitat un augment del 295% en el seu EBITDA, que ha passat de 241.000 euros (primer semestre de 2020) a 952.000 euros (primer semestre de 2021).

Aquests resultats financers encara no reflecteixen els efectes de la sòlida sortida a borsa del Grup Parlem Telecom, que es va produir el 22 de juny de 2021. L’operadora catalana va entrar a cotitzar al mercat BME Growth amb un valor total de 45’3 M€ i amb les seves accions a un preu/unitat de sortida de 2,83 euros. Des d’aleshores, la confiança dels inversors i la bona evolució del Grup Parlem Telecom han permès un creixement continuat en l’entorn borsari de la companyia, que ara té les accions a un preu/unitat de 4’75 euros i una capitalització de 76’4 M€ amb una rendibilitat anual del 67’8%.

Des de la sortida al BME Growth, el Grup Parlem Telecom ha accelerat també el seu pla d’expansió territorial amb d’obertura de fins a cinc botigues físiques a Catalunya situades a Vic, Malla (Osona), Amposta, Igualada i Terrassa. Així mateix, ha llançat recentment Aproop, una nova operadora de telecomunicacions de proximitat destinada al mercat valencià. També és ressenyable l’adjudicació de contractes al Grup Parlem Telecom per part d’administracions públiques, com l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i deu consistoris més a través del concurs de Localret o la participació en un ambiciós Pla Pilot 5G a Catalunya amb partners com Cellnex o Lenovo, que es desenvoluparà els propers mesos.

Entrades relacionades

Entrades relacionades