Càmera Mòbil

Tot el que has de saber per triar la càmera del teu nou mòbil

Càmera Mòbil

Els mòbils ja no són un simple dispositiu amb el qual trucar, han passat a tenir funcions que van molt més enllà. Una d’aquestes funcions i que sembla que porti instaurada molt de temps és la càmera del mòbil. T’imagines anar amb un mòbil sense càmera? Per la majoria de gent s’ha convertit en una característica imprescindible pel dia a dia i això ha fet que la gran majoria de mòbils que es fabriquen en l’actualitat disposin de càmera.

Si tirem una mica enrere en el temps veiem que no fa tants anys que podem tenir mòbils amb càmera. Segons la història, podem situar aquesta data al voltant dels 2000. Encara que hi ha una mica de debat, alguns diuen que el primer mòbil amb càmera el va produir Samsung, el SCH-V200, que comptava amb una càmera digital capaç de fer 20 fotos amb una resolució de 350 píxels, és a dir, 0.35 megapíxels. Com podem veure, abans les marques mesuraven el nivell de les càmeres segons els megapíxels, però amb els anys, els usuaris ens hem adonat que no és tan important el nombre de megapíxels com la seva eficiència. Actualment, els últims llançaments de mòbils que hi ha hagut són amb càmeres amb sensors de 48 megapíxels, 64 megapíxels i fins i tot 108 megapíxels. Veiem que hi ha una gran diferència i que hem avançat molt però, amb què ens hem de fixar a l’hora de triar la càmera del nostre mòbil?

Característiques més importants de la càmera del mòbil

Com ja hem comentat, tenim moltíssims models de mòbils amb càmera per triar, per això volem explicar-te les característiques més importants perquè puguis escollir el que més s’adapti a tu.

  • El sensor: és com el cor de la càmera, ja que quan prenem una fotografia el que fem és conduir la llum cap al sensor de la càmera. Pel sensor de la càmera és important la mesura, com més gran sigui, més llum podrà captar i més definició aconseguirem a les nostres fotografies.
  • L’obertura: és la responsable de captar més o menys llum i s’identifica amb la lletra “f”. Com menor sigui el número que apareix després de la lletra, més llum podrà captar.
  • Estabilitzador: per aquells que no tinguin un bon pols, és important que mirin l’estabilitzador òptic de la càmera amb el que podrà compensar i corregir aquests petits moviments que poden restar nitidesa a la fotografia.
  • Lents: Aquesta part de la càmera del mòbil és crucial perquè podríem dir que és l’ull de la càmera. És el que fa que una imatge de diversos metres s’adapti a uns pocs mil·límetres de pantalla. No és gens fàcil crear una bona lent de dimensions tan petites, per això, si vols fer fotografies molt professionals, et recomanem que compris una lent acoblable pel teu mòbil.
  • Resolució: la resolució és una part de la càmera del mòbil que mirem sempre, ja que, encara que actualment afectin moltes altres característiques, també hem de saber els megapíxels que té. Contra més resolució tingui, més fotos i amb més nitidesa de detall podràs treure.

En conclusió, si t’interessa fer bones fotografies, quan vagis a comprar el següent mòbil tingues en compte aquestes característiques!

Entrades relacionades

Entrades relacionades