Estalvia energia i lluita contra el canvi climàtic amb Parlem

Des de Parlem volem sumar-nos a dues efemèrides rellevants que se celebren aquest mes de tardor: el Dia Mundial de l’Estalvi d’Energia (21 d’octubre) i el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic (24 d’octubre). La primera iniciativa, que vol conscienciar la ciutadania, les empreses i les administracions de la necessitat de reduir notòriament la despesa energètica diària, està íntimament lligada amb la segona, que convida a lluitar contra els efectes de l’escalfament global per preservar els recursos naturals del planeta. I és que, com és ben sabut, l’obtenció d’energia encara implica accedir a combustibles fòssils cada cop més limitats com el carbó o el petroli, l’extracció dels quals perjudica greument el medi ambient.

La transformació social i econòmica passa inevitablement per optar cada dia més per les energies renovables i assolir una major eficiència energètica amb un canvi d’hàbits diaris en tots els àmbits. L’estalvi no només serà energètic, sinó també de despesa. En aquest sentit, l’any 2015 les Nacions Unides van aprovar 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) pel projecte mundial Agenda 2030. L’ODS 7 ens parla, explícitament, de la necessitat de garantir l’accés universal a una “energia assequible, segura, sostenible i moderna”, mentre que l’ODS 13 ens convida a actuar urgentment contra l’emergència climàtica, ja que estem davant del “risc sistèmic més gran a nivell global per al futur pròxim”.

Parlem, com a operadora de proximitat preocupada pel nostre entorn i recursos, ha creat recentment Parlem Energia, una unitat de negoci en què oferim als nostres clients contractar energia 100% catalana i verda, així com la instal·lació de plaques fotovoltaiques, bateries per a la teva instal·lació solar i carregadors de vehicles elèctrics. Aquesta segona opció no només permet disposar de panells solars propis, sinó beneficiar-se’n econòmicament, ja que l’energia sobrant que generen és aprofitada i compensada amb un estalvi a la factura de la llum.

Decantar-se per les energies renovables és, en síntesi, un pas imprescindible per al planeta i alhora un alleujament per a la butxaca dels consumidors. Si volem celebrar en condicions el Dia Mundial de l’Estalvi d’Energia i el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic a Parlem tenim clar quin és el camí responsable que cal seguir. Ens hi acompanyes?

A mode de comiat, volem compartir també alguns petits consells pels nostres domicilis que ens permeten millorar l’eficiència energètica i reduir despeses:

  • Rebaixar la potència elèctrica contractada per tal d’ajustar-la a l’ús que fem diàriament dels nostres electrodomèstics.
  • Apujar les persianes i obrir les cortines per aprofitar al màxim la llum del dia.
  • Tancar les portes per evitar la pèrdua d’energia i només climatitzar aquells espais de la casa que utilitzem regularment.
  • Utilitzar electrodomèstics de categoria A.
  • Omplir al màxim el rentaplats i decantar-se per dutxes curtes.
  • En cas que tinguis plaques solars, canvia els hàbits de consum i intenta consumir en les hores de sol.

Entrades relacionades

Entrades relacionades