Amb un creixement del 48%, Grup Parlem genera uns ingressos de 24MEUR en el primer semestre de 2023

Parlem preveu tancar el 2023 amb 49 MEUR d’ingressos, 35% de creixement i EBITDA significativament positiu.

  • El Grup de telecomunicacions ha presentat avui els seus resultats auditats del primer semestre amb un EBITDA positiu d’1 MEUR, que millora en 2’4 MEUR les dades del mateix període de 2022, quan l’EBITDA va ser d’1,4 MEUR negatius.
  • Els números auditats d’aquests primers sis mesos confirmen la bona marxa de Parlem i ratifiquen les previsions d’un 48% d’augment de la facturació i 24,3 MEUR d’ingressos, que es van anunciar el darrer mes de juliol en un comunicat.
  • L’operadora catalana s’ha situat en 220.000 línies contractades, amb un increment de 35.000 clients durant el primer semestre.

Barcelona, 26 d’octubre del 2023.- El Grup Parlem preveu tancar l’exercici d’aquest any amb uns ingressos nets d’entre 48 i 49 MEUR. Això suposaria un increment de 10 MEUR respecte la facturació del 2022, que es reflectiria en un creixement anual de més del 35%. Alhora, en un Consell d’Administració que s’ha celebrat avui, la companyia de telecomunicacions ha aprovat els números auditats del primer semestre de l’any, amb un augment de la facturació del 48% gràcies a uns ingressos de 24,3 MEUR. En aquest període, Parlem ha assolit un EBITDA positiu de prop d’1 MEUR (973.497€), el que suposa un creixement notable respecte el primer semestre del 2022, quan l’EBITDA va ser d’1,4 MEUR negatius.

Les dades auditades dels primers sis mesos de l’any confirmen les bones previsions que el Grup Parlem, que cotitza al BME Growth, va comunicar públicament el darrer mes de juliol. Pel que fa a l’exercici complet del 2023, l’operadora confia en obtenir una millora significativa de la rendibilitat acumulada i de la generació de caixa durant el segon semestre, el que li permetria assolir un EBITDA especialment positiu. De cara a l’exercici del 2024, Parlem preveu assolir els 60 milions d’euros de facturació amb un 15% d’EBITDA.

Creixement de clients i nous operadors
La tendència a l’alça del Grup Parlem s’explica, en bona part, per la capacitat d’atraure i retenir clients. En aquest sentit, durant el primer semestre del 2023 Parlem s’ha situat en 220.000 línies contractades, amb un total de 35.000 nous clients, el que suposa un creixement del 19,5%. Cal considerar també que el Grup va adquirir entre febrer i març del 2023 dos operadors regionals de telecomunicacions: Fibrotel, al País Valencià i Wicat, a Catalunya.

Igualment, Parlem manté una taxa d’abandonament (churn rate) de l’1,2%, una de les més baixes del sector, gràcies a la seva proposta de proximitat envers el client. De fet, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) l’ha seleccionat recentment com l’operadora més ben valorada pel seu servei d’atenció. Això es combina amb un creixement sa amb millora a l’ARPU: ha augmentat un 11% dels ingressos per client, passant de 33 a 37 euros per usuari.

Entrades relacionades

Entrades relacionades