Netflix

Netflix incorporarà 70 pel·lícules i series en català cada any

Netflix

Netflix ha anunciat que incorporarà 70 sèries i pel·lícules doblades i/o subtitulades cada any en català a partir d’aquest mateix 2022. Les cintes i produccions s’aniran incorporant progressivament fins que a finals d’any estigui disponible tota la selecció. Així mateix, la plataforma americana també confirma que aquesta és una decisió amb caràcter permanent i que el cost del doblatge i/o subtitulació l’assumirà la mateixa plataforma.

Aquesta notícia es va confirmar el 15 d’abril per mitjà tant de la pròpia plataforma, com de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga. Ambdues parts confirmaven el compromís de Netflix per doblar i subtitular fins a 70 títols de sèries i pel·lícules en català cada any, entre elles, la nova pel·lícula dirigida per Guillermo del Toro, ‘Pinotxo’, la nova temporada d”Emily in Paris’ i títols com ‘The Mother’ o ‘Sandman’.

Esperem que serveixi com a precedent a la indústria. #TrenquemElSilenciParlemCatalà https://t.co/LEM7CIlcK6

— Parlem Telecom (@Parlem) March 15, 2022

L’acord amb Netflix és només el primer pas

Des de la Conselleria de Cultura es percep aquesta notícia amb una òptica molt positiva. Tanmateix, la Consellera Natalia Garriga, va destacar que aquest compromís de Netflix és només un primer pas en el marc de les negociacions. En aquest sentit, la voluntat del Govern per assegurar la presència del català a l’audiovisual passa per seguir parlant amb totes les plataformes audiovisuals, com HBO Max, Prime Video, Disney+, etc.

Com a @govern, estem parlant amb totes les plataformes des de l’inici de la legislatura. Aquest compromís de Netflix és un primer pas en el marc de les negociacions. Continuem treballant i entre tots assegurarem la presència del català a l’audiovisual.

— Natàlia Garriga (@natalia_garriga) March 15, 2022

Així doncs, la consellera també afegia que l’anunci amb Netflix ha de servir com a precedent i com a exemple per a la resta de plataformes amb les que ja estan treballant.

Des de Parlem reivindiquem la presència de la llengua catalana no només a totes les plataformes audiovisuals, sinó també a l’àmbit digital. I creiem que aquestes notícies estan molt relacionades amb l’objectiu de la nostra darrera campanya, amb el hashtag #TrenquemElSilenciParlemCatalà. És per això que valorem positivament aquest pas perquè el català tingui presència en les plataformes audiovisuals, un fet que també se suma a la recent creació de ClapClap, la primera plataforma de continguts audiovisuals exclusivament en català.

Entrades relacionades

Entrades relacionades