Quines xarxes de telefonia i internet utilitza Parlem?

Parlem treballa sobre la xarxa d’altres companyies per poder arribar a tot el territori

Totes les operadores de telecomunicacions necessiten una xarxa de telefonia i de fibra per oferir els seus serveis i connectar els usuaris. A través d’aquestes xarxes és per on es transfereix la informació i ens permet comunicar els uns amb els altres, així com cercar tot el que desitgem a internet. Les xarxes de fibra òptica han avançat molt en els últims anys fent que els fluxos d’informació puguin ser cada vegada més grans i, d’aquesta manera, interconnectar tothom.

Molts us pregunteu per què Parlem no utilitza la seva pròpia xarxa de telefonia i és que segons la legislació estatal només quatre empreses tenen llicència per a xarxa mòbil, motiu pel qual Parlem l’ha de llogar a alguna d’aquestes empreses per poder oferir els seus serveis. Aquestes són Movistar, Vodafone, Orange i Xfera, les grans companyies que tenen la concessió per tenir la seva pròpia xarxa.

L’operadora utilitza una xarxa de telefonia llogada ja que en tot l’estat només hi ha quatre llicències de xarxa mòbil

Actualment, Parlem està treballant sobre la xarxa de telefonia mòbil d’Orange. És per aquest motiu que podem assegurar que Parlem té una bona cobertura, ja que disposa de la mateixa que Orange a nivell de l’estat espanyol, és a dir, arriba a tot arreu. A més, al tenir part de la seva xarxa llogada, també es beneficia dels acords que té l’operadora amb altres operadors de telefonia mòbil per arribar a llocs on no hi ha tanta cobertura. En l’àmbit internacional i de roaming  passa el mateix, Parlem utilitza aquesta xarxa per arribar a tot el món i fer trucades a fora del país. Aviat afegiran la xarxa de Xfera com a opció.

Pel que fa al servei de fibra i d’ADSL, Parlem també ha aconseguit acords amb diferents proveïdors per tal d’oferir la millor cobertura possible. El gener de 2018 va fer l’acord més important amb el grup MásMóvil, amb el que va aconseguir portar la fibra de Parlem a moltes llars de Catalunya. D’aquesta manera, el mateix any 2018, Parlem ja oferia accés a internet a 3,5 milions de llars i negocis del país i segueix augmentant. Actualment els grans operadors comparteixen les xarxes de fix i de mòbil entre ells i Parlem hi és present.

És per aquest motiu que en el contracte de Parlem apareix MásMóvil, ja que es tracta d’un soci minoritari, a qui lloguem la seva infraestructura de fibra per arribar a més llars.  Parlem és una companyia 100% catalana amb retorn econòmic a Catalunya.

En definitiva, la xarxa no és un element diferenciador, ja que totes les companyies comparteixen xarxes de telefonia i internet amb característiques similars de manera que la cobertura és gairebé la mateixa.

Entrades relacionades

Entrades relacionades