Torna la Blackberry amb 5G i el teclat de sempre

A tots ens ve al cap la mateixa imatge mental quan diem Blackberry. Un mòbil amb característiques diferents de tot el que hi havia en aquell moment, sobretot per un teclat físic que va revolucionar l’escena dels dispositius mòbils. Molts haureu viscut l’època en què la famosa marca Blackberry va fer el salt a la fama. Això va ser el 2007, quan van llançar el model Curve, que va passar a ser utilitzat per celebritats, empresaris i executius exitosos. Després d’aquest boom, l’aparició d’Iphone i de nous models d’smartphones amb pantalla tàctil van fer que Blackberry anés perdent presència en el mercat.

Els punts claus de la Blackberry

Blackberry va deixar coses molt bones per tots els amants de la telefonia, com la possibilitat de consular el correu a qualsevol lloc, fet que va marcar un abans i un després en el món empresarial. Un altre punt molt important va ser el PIN o el Blackberry Messenger, un sistema de missatgeria que et permetia comunicar-te gratis i des de qualsevol lloc del món amb altres usuaris amb Blackberry. Amb aquesta innovació, que era el més semblant al whatsapp actual, van aconseguir entrar a un mercat molt més jove, més enllà dels negocis, ja que tots els adolescents volien comunicar-se pel BB Messenger. I per últim, una de les coses més importants i carismàtiques va ser la incorporació d’un tipus de teclat anomenat QWERTY que permetia escriure molt ràpidament. Tot i això, la tecnologia va anar avançant i els usuaris van anar canviant i demanant altres coses al sector de la telefonia, i Blackberry no es va saber adaptar.

OnwardMobility començarà a vendre el nou model de Blackberry el 2021

Ara, en època de canvis, Blackberry contraataca i torna amb un nou model per tornar-se a guanyar un lloc en el sector. L’empresa OnwardMobility i de FIH Mobile Limited s’han unit per crear el nou model d’smartphone que està centrat en la productivitat. Aquesta Blackberry mantindrà el seu teclat QWERTY però inclourà el sistema operatiu d’Android i connectivitat 5G i es llançarà el 2021 a Europa i Estats Units.

“Els telèfons BlackBerry són coneguts per protegir la comunicació, privacitat i dades. Aquesta és una increïble oportunitat per OnwardMobility d’oferir dispositius 5G amb el suport de BlackBerry i FIH” va dir en un comunicat Peter Franklin, president executiu d’OnwardMobility. Aquestes paraules apunten que la nova Blackberry seguirà destacant per la seguretat i la productivitat, enfocant-se, així, cap a l’ús empresarial.

No és el primer cop que Blackberry torna a aixecar-se després de caure. El 2016, TCL Communications va comprar els drets d’aquests mòbils i des de llavors, aquest fabricant xinès ha estat l’encarregat de la producció d’aquests mòbils. Van crear la BlackBerry KEYone, que incloïa el teclat físic i pantalla tàctil però no va acabar de fer-se lloc en el mercat.

En definitiva, haurem d’esperar a l’any que ve per veure si l’últim model de Blackberry és capaç de tornar a revolucionar el sector i recuperar una bona posició dins de la competència.

Entrades relacionades

Entrades relacionades