Parlem i Creu Roja assoleixen amb escreix l’objectiu de la campanya Solidària

L’objectiu principal de la campanya era lliurar almenys 1000 targetes SIM a les families ucraïneses que arriben a casa nostra a través de l’acció humanitària del Programa d’Acollida de la Creu Roja.

L’acció es va impulsar juntament amb la Creu Roja amb la iniciativa solidària “Dona una SIM”, amb la qual hem volgut garantir que totes les persones refugiades ucraïneses que han sol·licitat protecció internacional a Catalunya puguin comunicar-se telefònicament amb les seves famílies. Concretament es va posar en marxa una plataforma online: http://www.donaunasim.cat/) per recaptar fons que permetin finançar totes les targetes SIM que siguin necessàries pels milers de persones procedents d’Ucraïna que aspiren a instal·lar-se a Catalunya.

La Campanya es va obrir el dimarts 5 d’abril i va estar oberta fins el dilluns 11 d’abril amb l’objectiu de lliurar almenys 1000 SIM per respondre a les necessitats de les famílies refugiades.

En aquesta acció s’ha calculat que amb una donació de 10€ es pot lliurar una tarjeta SIM per família, que permetran fer trucades nacionals i internacionals, navegar per Internet i emprar la missatgeria instantània (com per exemple, Whatsapp o Telegram) amb una capacitat de 5Gb al mes amb trucades il·limitades a Ucraïna. Estan precarregades i activades durant un període tres mesos i atorguen accés gratuït als telèfons 900 i 112, aquest últim respectiu a emergències.

La Creu Roja incideix en el fet que la desubicació i l’impacte psicològic que experimenten moltes de les persones refugiades que arriben a Catalunya —majoritàriament, dones amb infants petits— que encara fan més necessari un restabliment immediat de les comunicacions amb les seves famílies d’Ucraïna.

Per últim, destacar que l’acció que hem dut a terme amb  la Creu Roja ha estat tot un èxit i no només hem aconseguit recaptar 15.070€ en una setmana, sinó que hem aconseguit superar l’objectiu de les 1000 targetes SIM  en més d’un 50%, en total s’estima que es podran repartir unes 1.500 targetes refugiades a Ucraïna.

Entrades relacionades

Entrades relacionades