Roses Sant Jordi

Sant Jordi 2022: Descobreix les 5 millors novetats literàries en català

Roses Sant Jordi

Sant Jordi és un dels dies més especials per tots els catalans i catalanes, tant pel component històric, social i cultural que representa per tots. Es celebra el 23 d’abril unint en la mateixa celebració el dia del llibre i el dia dels enamorats.

Durant el llarg de la jornada, la costum és que les parelles s’intercanviïn llibres i roses, enmig d’un ambient festiu entre parades de roses i llibres que té lloc tant per grans com pels més petits.

Aquestes són alguns dels llibres més destacats

Aquest Sant Jordi, com cada any, es presenta amb un gran ventall de novetats literàries. Enguany destaquen els llibres d’assaig i de reflexió contemporània, a més a més s’hi podran trobar fina a un total de tres-cents títols nous de tots els gèneres literaris.

Pel que fa als best sellers, són concretament cinc les novetats literàries que es preveu que tinguin més èxit, us les presentem:

 

Molts i ningú – Clara Ponsatí (La Campana)

Clara Ponsatí ens presenta un llibre sobre els seus records familiars, la narració del seu present, del seu passat i del de la seva família. Un autoretrat personal i col·lectiu, i una radiografía de la manera d’entendre, construir i viure aquest país de diverses generacions a través de la feina, la política, l’escola, la cultura i la llengua.

 

 

El vicecònsol- Xavier Serra (Afers)

El vicecònsol és un relat sense ficció que combina diverses tècniques narratives que el situen entre el reportatge periodístic i la novel·la d’espies. Tot el que s’explica és real, se situa en els anys seixanta, en un dels moments més tensos de la Guerra Freda, el diplomàtic estatunidenc Timothy Towell és destinat com a vicecònsol a València. La seva missió serà la d’informar sobre l’estabilitat del règim i sobre les activitats dels grups clandestins contraris a la dictadura franquista. Amb tot, hi trobarà una situació políticament molt més complexa del que s’havia imaginat.

Les hores incertes – Quim Torra (Símbol)

El MHP Quim Torra i Pla publica la segona part del seu Dietari de Canonges, Les hores incertes, que abasta el període comprès des del mes de maig de 2020 fins a finals de setembre del mateix any, quan va ser inhabilitat per l’Estat Espanyol

 

 

Independència és revolució. La sobirania en un món en cris – Albert Botran (3i4 edicionis)

La motivació d’aquest llibre és refutar dues idees. La primera diu que la independència és una transició que es pot fer “de la llei a la llei”. La segona sosté que aquesta no té res a veure amb els canvis socials com la justícia social, l’ecologisme o el feminisme. O fins i tot que va en la direcció contrària d’aquests moviments emancipadors.

 

 

Crims: Llum a la foscor – Carles Porta (La Campana)

Llum a la foscor conte deu histories reals, deu crims estremidors triats pel seu impacte social, pel perfil dels acusats, per la complexitat de la investigació o per la sorprenent resolució del cas. Són histories que furguen en la part fosca de la nostra societat i ens descobreixen una part de nosaltres i del món que ens envolta que no podem ignorar; unes histories que Carles Porta il·lumina per revelar-ne tots els angles, per tal que puguem extraure’n les nostres conclusions mes enllà de les investigacions i les sentencies.

La Diada i el català.

La diada de Sant Jordi ha tingut sempre un caire reivindicatiu de la cultura catalana, són molts els balcons d’arreu del país que vesteixen la Senyera, així com les parades de roses, les façanes d’edificis emblemàtics, institucions, esglésies…

És un dia molt especial per a tots els ciutadans de Catalunya, i una ocasió per reivindicar tant la nostre cultura com la llengua, que ha durant molts anys ha estat perseguida i prohibida.

És per això que des de Parlem volem recuperar el nostre hashtag d’anteriors campanyes: #TrenquemElSilenciParlemCatalà.

Parlem et regala la samarreta d’aquest Sant Jordi

Abacus i Parlem ens aliem per la cultura i premiem la teva compra en cultura a botigues Abacus amb la samarreta commemorativa de la Diada de Sant Jordi.

Els temps canvien, les històries també. Per això, ens preguntem si avui Sant Jordi duria una espasa o un smartphone, si viatjaria a cavall o en patinet. Si salvaria princeses, o potser serien les princeses qui el salvarien a ell. I per descomptat, si mataria dracs. Trenquem el silenci i reivindiquem amb la smarreta d’aquest Sant Jordi que els dracs devoren llibres i les princeses no volen ser salvades, no et quedis sense la teva!

Entrades relacionades

Entrades relacionades