Parlem Ventures

Neix Parlem Ventures, l’acceleradora catalana d’start-ups

Parlem Ventures

De la mà d’Inveready, hem decidit impulsar Parlem Ventures, un nou programa d’acceleració d’startups que s’adreça a emprenedors vinculats al sector de les noves tecnologies de Catalunya, Illes Balears i País Valencià. La iniciativa conjunta de l’operadora de telecomunicacions i de la gestora de Capital Risc, que compta també amb la participació de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Fundació i2CAT, la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, promourà empreses emergents en fase “llavor” (seed stage) i prioritzarà aquells projectes que ofereixin solucions tecnològiques innovadores amb un model B2B (business-to-business).

Un Comitè de Selecció amb representants dels sis partners que conformen Parlem Ventures seleccionarà anualment 6 startups guanyadores, les quals podran tenir accés a una prova pilot amb Parlem Telecom, així com la possibilitat d’esdevenir aliades estratègiques o integrar-se en un dels departaments de la companyia. Addicionalment, tant Parlem com Inveready podran destinar un total de 600k € en préstecs convertibles. En concret, cada projecte optarà a rebre fins a 50k € per part de l’operadora de telecomunicacions i 50k € per part de la gestora de Capital Risc. El reconeixement d’aquests 6 projectes es durà a terme en dues convocatòries anuals, en cadascuna de les quals s’escolliran 3 startups en un Pitch Day. La primera convocatòria s’ha posat en marxa avui, 18 de gener del 2022.

Parlem Ventures, que permet la participació de fins a 15 projectes en cadascuna de les seves convocatòries, ofereix als emprenedors sessions de formació (workshops) i de consultoria (mentoring) a càrrec d’experts de Parlem Telecom, Inveready, i2CAT, Cambra de Comerç de Barcelona, Mobile World Capital i Polítiques Digitals. Aquestes sessions individuals i grupals, que fomentaran el networking entre els participants, tractaran aspectes claus en el desenvolupament d’una startup, com l’accés a ajudes públiques, l’estructuració de rondes de finançament, l’elaboració de plans de negoci o les possibilitats d’internacionalització.

A més, Mobile World Capital formarà els emprenedors en els usos de la tecnologia 5G (com l’edge computing o l’aplicació de la Internet de les Coses) i la Cambra de Barcelona efectuarà una radiografia del sector de les petites i mitjanes empreses, mentre que  i2CAT ajudarà els emprenedors a plantejar les primeres versions de producte i enfortir les bases tecnològiques del projecte amb l’ecosistema digital d’innovació. Les sessions se celebraran en diversos espais de la Cambra i, molt particularment, al nou HUB cambraDigital de Barcelona, un entorn de més de 500 metres quadrats inaugurat recentment per incrementar la productivitat dels emprenedors i pimes a través del foment de la transformació digital.

Parlem Ventures

El llançament de Parlem Ventures s’ha formalitzat en un acte al HUB cambraDigital amb Jordi Puigneró, vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya; Ernest Pérez-Mas, CEO de Parlem Telecom; Aniol Brossa, operating partner d’Inveready; Carlos Grau, CEO de MWCapital; Mònica Roca i Aparici, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, i Joan Manel Martín, director gerent de la Fundació i2CAT.

Entrades relacionades

Entrades relacionades