qr-codi

QR: què és i com pot beneficiar-nos?

qr-codi

Els codis QR, o codis bidi s’han convertit en una eina de màrqueting i tecnologia de la informació a l’abast de tothom. El seu nom prové de l’anglès, ‘quick response’, és a dir, resposta ràpida. A causa del context pandèmic, en els darrers mesos s’ha convertit en una eina a utilitzar de forma freqüent per part dels consumidors.

Què és i per a què serveix el codi QR?

Un codi QR no deixa de ser un codi de barres. La gran diferència la trobem en la seva forma, quadrada, que integra un codi bidimensional que emmagatzema dades codificades de qualsevol mena.

Cada vegada són més utilitzats en el sector serveis, en aplicacions mòbils, en la indústria de les telecomunicacions, i, sobretot, en forma de promocions.

Avantatges dels codis QR

Un codi bidi permet emmagatzemar més informació que un codi de barres tradicional. Aquesta informació és múltiple i variada. El codi QR acostuma a contenir informació d’una adreça URL, de manera que quan la persona ho escaneja podrà accedir a aquest lloc web.

Aquesta nova eina aconsegueix capturar l’atenció dels consumidors gràcies al seu original i innovador disseny. A més, és de baix cost, s’hi pot accedir des de diverses plataformes i la transferència d’informació és immediata.

Com s’utilitza un codi QR?

El que fan aquests codis és interactuar amb diferents serveis de forma creativa per mitjà d’una redirecció. Els codis QR poden llegir-se des d’ordinadors, telèfons mòbils o tauletes mitjançant dispositius de captura d’imatge.

Només es necessita accés a Internet per poder accedir a les adreces i un programa o aplicació que permeti llegir les dades. Normalment els dispositius ja tenen un escàner per defecte i, si no, cada vegada més, les càmeres dels dispositius ja detecten els codis per si soles.

Tipus de codis QR

En un codi QR hi cap molta més informació que en un codi de barres tradicional. S’hi poden afegir, adreces d’URL, correus electrònics, números de telèfon, textos, vídeos, enllaços de xarxes socials o molts tipus d’arxius adjunts com PDFs o presentacions. Com dèiem, l’exemple més habitual és que el codi QR contingui un enllaç que ens porti automàticament a una pàgina web.

Com crear un codi QR?

L’auge en la implementació dels codis ha accelerat la creació de noves eines per la seva generació. Fins al punt que trobem un munt d’aplicacions que permeten crear de manera automàtica i gratuïta un codi QR que pot ser imprès i integrat en diferents suports. Hi ha diferents pàgines que generen codis QR com QRCode, QR Code Generator o l’aplicació i extensió de Google El generador de codi QR.

Per començar, has de triar el format de QR, escollint què és el que vols difondre. Pots personalitzar el teu codi. Les eines disponibles en el sistema, et permeten crear un disseny personalitzat del teu codi QR. Un cop elaborat, podràs descarregar-te’l i imprimir-lo o incloure’l en publicitat.

Entrades relacionades

Entrades relacionades