Fibra òptica

Què és la fibra òptica i com funciona?

Fibra òptica

No és la fibra que porten les fruites i les verdures, ni la que guanyes al gimnàs. Parlem de la fibra òptica, la tecnologia que va suposar una revolució en les telecomunicacions, ja que ofereix la possibilitat d’enviar multitud de dades amb grans distàncies.

Tots sabem que aquest element de transmissió s’utilitza en xarxes de dades per connectar-nos a Internet, però a què ens referim físicament quan parlem de la fibra?

Què és la fibra òptica?

Les fibres òptiques medeixen al voltant del diàmetre d’un cabell humà. Quan se les agrupa en un cable de fibra òptica, permeten fer arribar a les llars i empreses els serveis d’Internet, telefonia i TV.

Com funciona la fibra òptica?

La fibra òptica és una forma de transmetre dades d’un punt a un altre mitjançant impulsos electromagnètics que viatgen d’un lloc a un altre a través d’un fil de vidre transparent o de material plàstic.

Fa referència a un mitjà de transferència, un vehicle que utilitza un senyal lluminós per transportar grans volums de dades a grans distàncies. Les companyies telefòniques la fan servir com un mètode de connexió a la xarxa d’internet.

Característiques de la fibra òptica

A través de la transferència d’aquests senyals lluminosos per aquests cables es pot tant enviar com rebre informació a una gran velocitat, el que converteix la fibra òptica com el mitjà de transmissió més modern que existeix en l’actualitat.

A més de millorar la velocitat de transmissió, ofereix un major ample de banda que qualsevol altre tipus de cables o filaments. Un dels altres avantatges de la fibra és que té menors pèrdues, degut a que és immune a les interferències electromagnètiques.

Perquè serveix la fibra?

Molt senzill. Per tenir més velocitat de connexió a Internet. La fibra òptica és el que ens permet accedir amb major rapidesa quan ens connectem a Internet, pugem o enviem fotos a les xarxes socials, mirem les sèries o pel·lícules sense entrebancs o juguem a videojocs, entre d’altres.

Com és evident, la millora de la infraestructura pel que fa a l’ADSL, fa que el preu de la fibra òptica sigui més elevat. L’únic inconvenient que hi pot haver és la cobertura de la fibra de les operadores. Pot ser el cas que no es pugui contractar fibra en la zona on visquis. De totes maneres, la Generalitat va garantir que pel 2023, s’arribarà a tots els municipis catalans.

 

Consulta aquí totes les nostres ofertes de fibra. El baròmetre de nPerf ha certificat que som l’operadora de fibra més ràpida del país. Comprova aquí la teva cobertura.

Entrades relacionades

Entrades relacionades