CTecno_acord

Ens incorporem al CTecno per promoure projectes TIC a Catalunya

CTecno_acord

A Parlem, com a operadora de telecomunicacions, tenim clar el nostre compromís amb la promoció de l’accés de nous professionals al sector TIC català apostant per una major participació femenina i facilitant la formació universitària de joves amb pocs recursos econòmics. És per aquest motiu que ens hem incorporat com a empresa sòcia de la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno). Hem signat un acord amb aquesta fundació per promoure la Societat de la Informació i del Coneixement a través de la col·laboració directa en l’organització d’esdeveniments, reunions, trobades de networking i la generació i difusió de coneixement dins del sector TIC català.

Quins són els dos projectes principals de Parlem i CTecno?

Participarem en el projecte DonaTIC, que impulsa la presència de professionals femenines en l’àmbit digital i ha ideat el Manifest DonaTIC, que preveu un pla d’acció per a la igualtat de gènere en les empreses amb sis eixos principals: publicació de les places, entrevistes de selecció, salari, carrera professional, corresponsabilitat i conciliació i branding corporatiu i comunicació. Susana Prado, que és una de les responsables del Grup de Treball DonaTIC de Ctecno, també és membre del nostre Consell Assessor.

També col·laborarem amb una segona iniciativa: Apadrina TIC. Un programa de beques d’ajut a la matrícula d’estudiants que es troben en una situació desfavorida econòmicament a causa de la Covid-9 amb l’objectiu que puguin finançar les carreres universitàries d’enginyeria informàtica i telecomunicacions i formar-se com a professionals TIC.

Per endinsar-nos encara més en tot el món tecnològic, també ens implicarem en les jornades anuals de Tecnologia en Català organitzades per CTecno, en les quals s’aborden els reptes de la llengua en el sector tecnològic i es contribueix a la difusió del català a les TIC. D’aquesta manera, també podem seguir amb el nostre compromís amb la cultura i la defensa de la llengua catalana.

En definitiva, aquest pacte, de moment, contempla la nostra implicació en aquestes dues iniciatives de CTecno que busquen pal·liar la manca de professionals TIC que hi ha a Catalunya per satisfer les demandes laborals i alhora fomentar una major diversitat al sector. Estem davant de l’inici d’una etapa molt enriquidora amb la que, juntament amb CTecno, podrem fer grans passos endavant en el sector TIC.

Entrades relacionades

Entrades relacionades