Parlem telecom i el Casal dels infants fan arribar internet a 50 famílies en situació d’alta vulnerabilitat

Situació actual amb l’escletxa social, econòmica i digital

Ens trobem enmig d’una emergència sanitària que està canviant les nostres vides per complet i  la nostra manera de fer. Una de les principals conseqüències de la Covid-19  és que s’està pronunciant cada vegada més l’escletxa social, econòmica i digital i cada vegada hi ha més famílies que es troben en situació de vulnerabilitat.

Amb el confinament, els nens i adolescents han hagut de seguir les classes de manera online, ja que no es pot assistir a les escoles. Això provoca un greu problema, ja que no totes les famílies tenen els mateixos recursos, hi ha famílies que no tenen accés a internet o no tenen les dispositius necessaris per dur a terme les activitats online. I què passa en aquests casos? Com poden seguir, els nens i nenes, la seva formació? Com es pot fer perquè no se sentin exclosos de la societat? A Parlem Telecom tenim un clar compromís social i, un cop més, hem volgut posar el nostre gra de sorra per fer front a aquesta situació.

Què hem fet al respecte?

Com a operadora de telecomunicacions, tenim la possibilitat d’oferir internet, i és el que hem volgut fer. Ens hem posat en contacte amb el Casal dels Infants per proporcionar connexió a internet a llars de famílies amb infants en edat escolar, que es troben en una situació econòmica feble o molt debilitada per la situació. En concret, farem arribar wifi a un total de 50 famílies en situació d’alta vulnerabilitat social del territori català.

El servei gratuït per aquestes llars contempla l’enviament per part nostre d’un router als domicilis, el suport tècnic telefònic d’un operador i el manteniment de la connexió wifi durant 6 mesos. La iniciativa arriba a famílies amb impossibilitat de fer front a cap despesa extraordinària, seleccionades seguint criteris de necessitat social pel Casal dels Infants, que també efectua un acompanyament i seguiment específic online.

Cal destacar que la iniciativa no només està arribant a infants en edat escolar per tal que puguin seguir amb la seva formació, sinó que també està arribant a joves que cursen batxillerat o cicles formatius, que per tirar endavant els estudis requereixen un suport educatiu i social des de l’entitat. En la selecció de les 50 famílies, s’han prioritzat aquelles ja vinculades prèviament al Casal dels Infants, amb les quals es podrà conservar una relació propera per acompanyar-les en la gestió quotidiana del confinament, animar-les a participar en les activitats educatives de l’entitat i ajudar-les a seguir online aquest tercer trimestre. A més a més, proporcionant accés a internet a aquestes famílies, no només s’ajuda als fills sinó que també és un gran suport pel pares, ja que els permet està informats de la situació i realitzar els tràmits que necessitin.

L’aliança que hem dut a terme amb el Casal dels Infants suposarà un suport important per garantir millors condicions a 50 famílies en situació de vulnerabilitat durant uns mesos, però es necessita molta més ajuda. El món educatiu ha de garantir la igualtat d’oportunitats per a tots els nens i nenes i, per aconseguir-ho, l’accés al món digital i l’acompanyament en les eines i canals online és del tot imprescindible per no deixar ningú encara més enrere.

Entrades relacionades

Entrades relacionades