Alliberar espai Android i Iphone

Com puc alliberar espai al mòbil? Guia per a Android i iPhone

Alliberar espai Android i Iphone

Quants cops el teu mòbil t’ha avisat que ja no tenies espai per fer una altra foto? O per baixar una altra aplicació? O descarregar un document? S’ha acabat quedar-te amb cara de pocs amics cada cop que t’apareix aquest missatge perquè a continuació t’expliquem tot el que has de saber per alliberar espai del teu mòbil.

Com alliberar espai a un mòbil Android

Aquí et deixem les millors opcions que pots dur a terme per alliberar espai del teu telèfon Android:

 1. Suprimir fotos: dins la teva galeria segur que tens un fotimer de fotos que pots eliminar. També has de saber que si crees còpies de seguretat amb Google Fotos, pots suprimir els fitxers del telèfon sense problemes, ja que queden guardats al núvol.
 2. Suprimir pel·lícules, música i altres fitxers multimèdia baixats seguin aquests passos:
  • Obre l’aplicació de Google Play on hi ha el contingut, com ara Play Música o Play Pel·lícules.
  • Toca Menú Configuració  Gestiona les baixades.
  • Toca Baixades
 3. Suprimir aplicacions i dades d’aplicacions: pots desinstal·lar aplicacions que ja no utilitzis, així com la memòria cau d’aquestes.
 4. Esborrar les dades d’emmagatzematge del navegador com ‘cookies’, contrasenyes, historial, etcètera. Aquesta informació va ocupant cada vegada més memòria en el teu telèfon, però desfer-te d’ella és molt senzill. Obra el navegador i accedint als tres punts de la part superior dreta podràs esborrar les dades que vulguis.
 5. Esborrar caixet de les aplicacions:
  • Esborrat selectiu: Entra a Configuració> Aplicacions > Selecciona l’aplicació concreta i polsa “Esborrar caixet”.
  • Esborrat global: Entra a Configuració> Emmagatzematge i polsa sobre “Allibera espai”

Com alliberar espai a un Iphone

Per alliberar espai del teu Iphone pots fer diverses accions:

 1. Esborrar imatges i vídeos: fes una còpia de les fotos i vídeos que més t’agraden a l’iCloud i elimina’ls tranquil·lament.
 2. Esborrar apps que no utilitzis per alliberar gran quantitat de memòria. Un altre truc és desinstal·lar-les i descarregar-les una altra vegada. Així, alliberes espai que es va guardant automàticament.
 3. Ajustar la càmera: les opcions de Live Photos i HDR de la càmera fan que s’emmagatzemin cinc còpies diferents de la imatge. Desactiva aquestes funcions per guanyar espai.
 4. Esborrar les dades d’emmagatzematge del navegador: accedeix als ajustos del safari i fes click a ‘Esborrar historial i dades de llocs web. Però si el que busques és esborrar les ‘cookies’ conservant l’historial, vés als ajustos del safari > Avançat > Dades de llocs web i ‘Eliminar totes les dades.’

Com pots comprovar, són moltes les accions que es poden dur a terme per alliberar espai tant per Android com per Iphone. Per exemple, una molt comuna i que pocs cops hi pensem és la d’alliberar espai del Whatsapp. Aquesta aplicació l’estem utilitzant constantment i ens descarreguem moltes fotos i vídeos. Per alliberar aquest espai n’hi ha prou amb entrar en WhatsApp, pressionar al menú ‘Configuració’ que és a la part inferior dreta, entrar en ‘Xats’ i desactivar l’opció de ‘Guardar arxius’. D’aquesta manera només es descarregaran aquells fitxers que triem nosaltres.

Per últim, però no menys important, t’explicarem el truc de la pel·lícula. Es tracta d’anar a Itunes i llogar una pel·lícula de llarga durada i si pot ser en HD, millor. Abans de realitzar el pagament, el sistema IOS allibera l’espai necessari per deixar lloc a la pel·lícula que es vol llogar. Repeteix el procés de lloguer unes quatre o cinc vegades per guanyar més espai. Encara  que no arribis al pagament, l’Iphone ja ha alliberat l’espai, així que no cal que acabis l’acció.

Entrades relacionades

Entrades relacionades