coronavirus

Movistar, Orange i Vodafone utilitzen l’estat d’alarma per aturar la seva pèrdua massiva de línies de fix i mòbil

coronavirus

Ens hem informat i l’article 20 del Reial decret llei 8/2020, “de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social de la Covid-19”, només beneficia a les grans empreses de telecomunicacions, a que amb les noves mesures s’està evitant que els clients canviïn de companyia quan més portabilitats s’estan produint.

Què està succeint?

El Govern espanyol ha publicat l’article 20 del Reial decret llei 8/2020, suposadament, per fer front a la propagació del virus. Amb aquest decret, intenten evitar els trasllats i contactes innecessaris dels tècnics als domicilis i dels clients als centres d’atenció presencial.
Aquest decret publicat avui al BOE, “de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social de la COVID-19”, prohibeix les portabilitats de numeració de fix i mòbil amb la justificació que així es podrà rebaixar la propagació del virus. El Govern considera que s’ha d’evitar “la necessitat dels usuaris de desplaçar-se físicament a centres d’atenció presencial a clients” o la realització “d’intervencions físiques en els domicilis dels clients per mantenir la continuïtat en els serveis”. Tot i això, s’està permetent que els clients continuïn donant-se d’alta de línies noves de fix i mòbil durant aquest període.

Per què a les grans proveïdores els hi interessa aquest decret?

El que succeeix és que aquesta mesura, que no s’està aplicant a cap altre estat del món afectat per la COVID-19, ni tan sols a Itàlia, és innecessària, ja que les targetes SIM s’entreguen per correu o missatgeria i no s’ha aturat cap altre servei de repartiment estatal.

Les accions d’aquest decret cobren més sentit quan investiguem certes xifres amb relació a l’activitat que tenen les grans operadores a Espanya. Movistar, Orange i Vodafone han perdut, només als primers mesos de 2020, un total de 111.000 línies de fix. A més, la portabilitat (en altres paraules, el procés dut a terme per canviar d’operadora) va marcar xifres rècord el 2019 amb 7,3 milions de números mòbils que van canviar de companyia i 2,2 milions de fixes. Tot i això, nosaltres estàvem sumant més de 1.000 altes noves per setmana. Com pots veure, aquesta és l’estratègia utilitzada pels grans per aturar la pèrdua de clients enfront dels petits .

Les conseqüències del Reial decret

Amb la implementació d’aquest Reial decret hi ha grans conseqüències. L’aturada de les portabilitats pot implicar la pèrdua de 20.000 llocs de treball a tot l’Estat per la seva afectació en personal de call centers, de backoffice, d’instal·ladors i de logística. I tot això per res, ja que amb aquest decret no s’aconsegueixen reduir els contagis i només s’aplica per beneficiar a les tres grans companyies de sempre .
A més a més, els clients insatisfets amb el servei del seu proveïdor de línia telefònica, mòbil i internet s’han de quedar forçosament amb la seva companyia a un moment en què és bàsica la bona connectivitat. Imagina’t que la teva proveïdora d’internet et deixa penjat amb una connexió que no et permet fer classe online i t’has de quedar en qualitat d’ostatge durant mesos. Per aquest motiu, és imprescindible que tinguis una bona teleoperadora que es preocupi per tu i pels teus.

Entrades relacionades

Entrades relacionades