Parlem i ITScool s’uneixen per incentivar les profesions TIC a les escoles catalanes

Des de Parlem volem que cada cop hi hagi més vocacions TIC entre els nens i les nenes de Catalunya. Per això, hem decidit formar part del programa STEM4Teachers de l’Associació Educativa ITScool, que s’encarrega de formar docents de Primària i Secundària en matèries STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), per tal que orientin i motivin els estudiants i, sobretot, les estudiants a decantar-se per aquests estudis.

La idea sorgeix per combatre la manca de professionals tecnològics a Catalunya, on només el 6% dels alumnes de Batxillerat opten per estudiar una enginyeria TIC i on es produeix una bretxa de gènere considerable, ja que molt poques nenes opten per aquests estudis. 

Amb Parlem formarem part dels tallers formatius per a mestres dedicats a l’ús de plaques de circuits Micro:bit a classe, que es celebraran de juliol fins a desembre, per tal de fomentar que l’alumnat desenvolupi coneixements pràctics de robòtica i de programació informàtica.

Es els últims mesos, des de Parlem Telecom ja hem finançat i participat en altres iniciatives de divulgació per animar les noies a què estudiïn carreres tecnològiques i científiques a Catalunya, com són l’STEM Women Congress Barcelona 2020 o el projecte 100tífiques 2021.

 

Entrades relacionades

Entrades relacionades