La Setmana del Llibre 2021

Parlem Telecom selecciona 100 novetats literàries per La Setmana del Llibre en Català

La Setmana del Llibre 2021

Per segon any consecutiu, som el soci tecnològic de La Setmana del Llibre, un dels esdeveniments culturals més importants de Catalunya, que s’inaugura avui i es desenvoluparà fins al proper 19 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona. Enguany, però, la nostra participació va més enllà del patrocini i de la instal·lació del wifi al recinte on se celebra la fira literària. En el context d’aquest esdeveniment clau per al sector del llibre del país, hem elaborat una selecció personalitzada d’un centenar de novetats literàries publicades en llengua catalana durant el 2021. L’objectiu amb aquesta tria és incentivar la lectura en català i alhora posar de manifest la gran diversitat de gèneres (novel·la, assaig, poesia, literatura infantil, divulgació, conte…) i d’editorials del territori. A més, Ernest Pérez-Mas, CEO de Parlem Telecom, parlarà de l’estat de la llengua catalana en els entorns digitals en un dels debats de La Setmana.

El llistat inclou novetats com la novel·la “Sola” (Carlota Gurt) o el llibre de divulgació lingüística “Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou” (editat per Carme Junyent), així com noves edicions d’autores cèlebres com Joana Raspall o Montserrat Roig o traduccions de clàssics com “L’exorcista” o “Crim i Càstig”

La tria de 100 novetats, que correspon alhora a 100 editorials diferents, busca ser el més equilibrada i representativa possible de les tendències del sector, tenint en compte que es publiquen anualment uns 4.000 llibres en català (uns 80 setmanals). La selecció, la qual pots obtenir en aquest enllaç, inclou diverses novel·les com “Sola”, de la prometedora escriptora Carlota Gurt; “Els proscrits de Santa Fe”, de Josep Masanés (reconeguda amb el premi Antoni Vidal Ferrando de narrativa) o “Lluny vol dir mai més”, de Marc Cerrudo (guanyadora del premi Roc Boronat). També hi ha traduccions al català de novel·les clàssiques estrangeres, com “Crim i càstig”, de Fiódor Dostoievski, que compta amb una nova traducció de Miquel Cabal, o l’edició del 50è aniversari de “L’exorcista”, de William Peter Blatty, traduïda per Eduard Sepúlveda. A nivell commemoratiu, també és destacable la reedició de “La veu melodiosa”, l’última novel·la publicada per Montserrat Roig en el 75è aniversari del seu naixement.

En l’àmbit de la poesia, el llistat inclou noves promeses, com la selecció de poemes “Matar la mare”, de Laura G. Ortensi, que va ser reconeguda amb el 22è premi de poesia Joan Duch per a Joves Escriptors i també autors i autores de referència, com Joana Raspall, de qui es publica vuit anys després de la seva mort una reedició ampliada i revisada de “Batec de paraules”, la seva antologia completa de poesia lírica. Pel que fa als assaigs literaris i divulgatius, la selecció de Parlem Telecom per a La Setmana del Llibre en Català contempla títols com “Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou” (editat per Carme Junyent), una compilació d’articles que aborden la nostra forma de parlar i escriure des d’una perspectiva de gènere, o “Paraules d’Arcadi – Què hem après del món i com podem actuar”, en el qual Arcadi Oliveres va sintentitzar el seu pensament social, econòmic i filosòfic pocs mesos abans de la seva mort.

A més de la citada participació d’Ernest Pérez-Mas en una taula rodona sobre l’estat de la llengua catalana, que se celebrarà el dissabte 18 de setembre amb Carme Junyent, Enric Gomà i Gerard Furest, també estarem presents a La Setmana del Llibre en Català amb un estand propi i alhora promocionarem diversos actos d’aquesta fira literària.

Parlem, compromís amb la llengua

La defensa de Parlem Telecom de la llengua catalana es manifesta molt més enllà d’aquest acord amb La Setmana, ja que forma part de la identitat de l’operadora de telecomunicacions des de la seva fundació. Aquest 2021, per exemple, la companyia ha promogut l’ús dels diversos dialectes catalans en una campanya televisiva titulada “Parla”, ha organitzat un concurs de microrelats literaris a Twitter en el context de Sant Jordi i ha organitzat el concurs radiofònic “Canta per la teva llengua” per buscar noves promeses musicals en llengua catalana. A més, Parlem ha estat enguany finalista als Premis Martí Gasull i Roig, que distingeixen l’exemplaritat en la defensa del català de persones i entitats.

Entrades relacionades

Entrades relacionades

Vols fer-te’n client?
1704876999659_Parlem_Laia_300