Itinera Parlem, el festival que porta la música en viu als micropobles

Al contrari de les grans operadores, la nostra companyia sempre ha defensat la connectivitat de tot el territori català. Creiem que és fonamental que tots els racons del país puguin accedir a Internet en bones condicions per no quedar-se aïllats i perdre competitivitat. De la mateixa manera, els esdeveniments culturals acostumen a concentrar-se en localitats grans o mitjanes, mentre que els pobles més petits sovint són oblidats. Per combatre aquest fet, s’ha creat una proposta imaginativa: el Festival Itinera Parlem, que porta música en directe a 80 petits nuclis catalans de menys de 500 habitants. 

Aquesta iniciativa, impulsada per l’Associació de Micropobles, és una de les apostes musicals de Parlem Telecom per als propers mesos. 

El Festival Itinera Parlem comença al maig i la programació s’estendrà fins a l’octubre. Els intèrprets són músics que han sorgit de diverses escoles i associacions musicals, molt particularment de l’Escola Joan Chamorro. El director del festival, Marcel Marata, ressalta que “l’objectiu és que la gent que viu als micropobles tingui garantit l’accés a la música de qualitat al propi municipi i fer arribar al públic un missatge de compromís i sensibilitat per la cultura”.

Els escenaris seran diversos espais naturals d’aquests 80 micropobles i els estils musicals que s’interpretaran són molt diversos, des del jazz al blues, passant pel soul i la bossa nova. En paraules de Daniel Negro, director artístic d’Itinera, es tracta d’un “festival profundament democràtic, ja que li dona el mateix tractament a tots els artistes, siguin estudiants de música o artistes consagrats”.

En resum, Itinera és una acció cultural que aproparà la música de qualitat a tot el territori i que ens ajudarà a visibilitzar que a Catalunya hi ha un total de 337 micropobles, que suposen l’1,8% de la població catalana i mereixen ser considerats. Esponellà del Pla de l’Estany, Guixers al Solsonès o Penelles de la Noguera seran alguns dels pobles que formaran part d’aquest recorregut musical. 

Si vols escobrir la programació i la ubicació dels concerts, clica aquí.

 

Entrades relacionades

Entrades relacionades