Itinera Parlem, el festival que portarà la música en viu als micropobles

Al contrari que les grans operadores, la nostra companyia sempre ha defensat la connectivitat de tot el territori català perquè creiem que és fonamental que tots els indrets del país puguin accedir a Internet en bones condicions per tal de no quedar-se aïllats i perdre competitivitat. De la mateixa manera, els esdeveniments culturals acostumen a concentrar-se en localitats grans o mitjanes, mentre que els micropobles són sovint oblidats. Per tal de resoldre aquesta circumstància, s’ha creat una proposta imaginativa: el festival Itinera Parlem, que portarà la música en directe a 80 petites localitats catalanes de menys de 500 habitants. 

Aquesta iniciativa, que està impulsada per l’Associació de Micropobles i que compta amb la força d’un dinamitzador cultural com Marcel Marata, és una de les apostes musicals de Parlem Telecom per als propers mesos. Paral·lelament, també hem iniciat una col·laboració amb Flaixbac per trobar, amb la participació dels seus oients, la nova cançó de l’estiu en català entre grups i cantautors emergents.

El primer concert d’Itinera se celebrarà el 23 de maig i la gira acabarà el 31 d‘octubre. Els intèrprets són músics que han sorgit de diferents escoles i associacions musicals, molt particularment de l’Escola Joan Chamorro. També hi actuaran artistes de renom, com el propi Joan Chamorro o Quico Pi de la Serra. El director del festival, Marcel Marata, ha ressaltat que “l’objectiu és que la gent que viu als micropobles tingui garantit l’accés a la música de qualitat al propi municipi i fer arribar al públic un missatge de compromís i sensibilitat per la cultura”.

Els escenaris seran diferents espais naturals d’aquests 80 micropobles i els estils musicals que s’interpretaran són molt diversos, des del jazz al blues, passant pel soul i la bossa nova. En paraules de Daniel Negro, director artístic d’Itinera, es tracta d’un “festival profundament democràtic, ja que li dona el mateix tractament a tots els artistes, siguin estudiants de música o artistes consagrats”.

En síntesi, Itinera és una acció cultural que aproparà la música de qualitat a tot el territori i que ens ajudarà a visibilitzar que a Catalunya hi ha un total de 337 micropobles, que suposen l’1,8% de la població catalana i mereixen ser considerats. Esponellà del Pla de l’Estany, Guixers al Solsonès o Penelles de la Noguera seran alguns dels pobles que formaran part d’aquest recorregut musical. 

Si vols saber la programació i ubicació dels diferents concerts, clica aquí

 

Entrades relacionades

Entrades relacionades

Vols fer-te’n client?