digitalitzacio

Parlem telecom i i2cat, aliats per digitalitzar la població catalana

digitalitzacio

A Parlem telecom seguim compromesos en aportar el nostre gra de sorra per contribuir a la digitalització del conjunt de la societat catalana. És per aquest motiu que hem signat una aliança estratègica amb la Fundació i2CAT, per la qual ens integrem en el patronat del centre de recerca amb el propòsit de reforçar els seus projectes d’investigació i desenvolupament. Amb aquest acord, ens comprometem a invertir en iniciatives innovadores desenvolupades per i2CAT en l’àmbit català de les telecomunicacions.

Què és la fundació i2CAT?

La Fundació i2CAT és un centre de recerca tecnològic sense ànim de lucre que promou activitats d’R+D+i al voltant de les tecnologies digitals avançades i la seva arquitectura, aplicacions i serveis. Fa més de 15 anys que estan treballant en els camps del 5G, IoT, VR i tecnologies immersives, ciberseguretat, blockchain,  intel·ligència artificial, New Space i Innovació Social i Digital. El centre col·labora amb empreses, administracions públiques, institucions acadèmiques i usuaris per tal d’aplicar aquest coneixement en la resolució de reptes socials i empresarials.

Perquè és tan important aquesta aliança entre Parlem telecom i la fundació i2CAT?

Aquesta pregunta ens la respon el mateix president de la Fundació i2CAT, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que ens diu que “les aliances estratègiques com la que s’ha formalitzat entre la Fundació i2CAT i Parlem Telecom són essencials perquè el coneixement d’excel·lència en tecnologies digitals avançades de què disposa el centre contribueixi a impulsar el sector TIC català, generar noves oportunitats de negoci i impactar positivament al conjunt de la societat i les empreses del país”.

El nostre CEO, Ernest Pérez-Mas, també ens ha ajudat a respondre aquesta pregunta i ens ha dit que aquesta aliança “reforça el nostre lideratge dins del sector TIC català i ens permet col·laborar amb un actor clau en l’àmbit de la recerca digital, com és la Fundació i2CAT”. Es tracta, en definitiva, d’un acord que “ens permetrà ser una operadora de telecomunicacions influent en els projectes prioritaris d’innovació que necessita Catalunya per estar a l’avantguarda digital, com els que estan vinculats amb la tecnologia 5G”.

En definitiva, paraules de dos experts del sector que asseguren que aquesta aliança serà clau per aconseguir avançar en la digitalització de la societat catalana.

Amb la signatura d’aquest acord, ens unim en el patronat d’i2CAT a la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Ramon Llull, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Rovira i Virgili, Orange, Cellnex, Juniper Networks, CISCO, Vodafone, Fujitsu i Mediapro.

Dissenyant la societat digital del futur

A Parlem anem per feina i ja tenim definida la primera iniciativa que farem conjuntament amb la Fundació i2CAT. Es tracta d’un doble projecte pilot vinculat a la tecnologia 5G i que tindrà lloc a l’àrea metropolitana de Barcelona. Els pilots posaran el focus en la mobilitat autònoma i sostenible i en l’impuls de la realitat augmentada en entorns comercials. Les dues proves s’emmarquen en el projecte 5G Catalunya, que és part de la convocatòria de pilots 5G de Red.es. Pròximament es coneixeran més detalls d’ambdues actuacions…Estigues atent/a!

Entrades relacionades

Entrades relacionades